התיישנות רישום פלילי

  • רישום פלילי
    דנה | 03/10/2010 23:19

    שלום רב! אני מנסה לחפש מידע ולא כל כך מצליחה, לכן אשמח אם תוכלו לעזור. לפני חמש שנים ארוסי נקלע לריב עם אדם אחר, הוא הורשע ונידון לשש חודשי שירות (ללא מאסר בפועל). בתקופה ההיא הוא היה סטודנט בת"א וכתוצאה מהתקרית הוא עזב את הלימודים. לאחר סיום השירות הוא טס לחו"ל והתחיל ללמוד רפואה, כיום הוא בשנה החמישית ונשארו לו עוד שנתיים. לפי מה שהבנו, הרישום אמור להתיישן לאחר שבע שנים (עם חזרתו לארץ) השאלה היא- האם אנחנו יכולים להסתפק בהתיישנות כדי להוציא את תעודת היושר (שתידרש ע"י בית החולים) כדי שיתחיל בסטאג' ובעבודה בבית חולים, או שצריך לבדוק אפשרות של מחיקת הרישום? אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי.. תודה לקריאה נוספת: רישום פלילי משטרה >>

    • התיישנות רישום פלילי
      עו"ד איתמר סיון | 04/10/2010 08:51

      תקופת ההתיישנות תימנה החל מיום סיום המאסר המותנה שאני מניח שהוטל עליו באותו גזר דין. להבנתי, הרישום לא יתיישן עד שארוסך יחזור לארץ. בכל מקרה, גם לאחר שהרישום מתיישן, ישנה תקופה של עשר שנים נוספות רק לאחריהן יימחק הרישום.

      • לגבי ההתיישנות
        דנה | 04/10/2010 08:55

        כן... את זה הבנתי.. אבל השאלה אם כשהוא יחזור לארץ הוא יוכל להוציא תעודת יושר כדי להתחיל לעבוד בבית החולים, או שיהיה רשום את זה.. השאלה אם לבית החולים יש גישה לרישום אחרי ההתיישנות, ואם כן- אם אנחנו צריכים להתחיל לטפל בעניין כדי למחוק את הרישום

        • התיישנות עבירה
          אילנה קנטור, עו"ד | 04/10/2010 11:36

          דנה שלום רב, למען הסר ספק, במידה ובן זוגך הורשע והוטלו עליו עבודות שירות, הרי שעבודות שירות הינם מאסר בפועל, אשר בית המשפט קובע כי ירוצה בדרך של עבודות שירות. לכן, תקופת ההתיישנות במקרה של בן זוגך הינה 7 שנים וחצי !!! (ולא 7 שנים, כפי שציינת).- התקופה נספרת החל ממועד פסק הדין !!!!! על פי סעיף 14 לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, עם חלוף תקופת ההתיישנות, לא יימסר מידע לפי סעיפים 6 עד 9 לחוק. במסגרת סעיפים אלו מדובר, בין השאר, בהעברת מידע לגבי רישום פלילי של אדם למי שהוסמך על פי חיקוק לתת רישיון, היתר, זכות עיסוק או זכות אחרת .- כגון: לשם קבלת רישיון לעסוק ברפואה. למרות האמור לעיל, במידה ויתבקש בן זוגך להוציא תדפיס רישום פלילי, הרישום עדיין נותר שם - הוא נמחק רק בחלוף 10 שנים נוספות. אדגיש, כי קיים איסור בחוק לדרוש מאדם הצגת ו/או מסירת מידע מן המרשם, אם אינו זכאי לקבלו מלכתחילה. לכן, מעסיק שדורש מידע זה עובר על החוק . בכבוד רב, אילנה קנטור, עו"ד