תשובה

  • באמת אפשר לדבר ככה בחקירה? סרטון ביוטיוב...
    דולב | 25/09/2010 13:34

    האם באמת מותר ואפשר לדבר ככה בחקירה משטרתית? תמיד חשבתי שחוקרים מפעילים לחץ ממש כבש, באיזה סרטון שמצאתי ביוטיוב אני רואה שהעבריין הזה מדבר איתם איך שבא לו, מאיפה האומץ והאם יכולים לעשות לעבריין משהו על הדרך שבה הוא דיבר עם החוקרים?

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 25/09/2010 19:37

      שלום לא צריך להתרגש מדרך ההתבטאות של נחקרים במשטרה. אולי יש לכך סיבות מעבר למה שאתה מבין. לא במקרה החקירה פורסמה ברבים, אולי יש לה מטרה הקשורה בחקירה עצמה, כגון: מסר לחברים של העבריין בחוץ. ליצור רושם שהוא שותק ומצפצף על החוקרים, שעה שבאמת הוא מדבר אפילו יותר ממה שהחוקרים ציפו לו. גם אם אפשרות זו שגויה, כל עוד הנחקר אינו נוקט באלימות נגד החוקרים, אף אחד לא יעשה עניין מצורת הדיבור שלו. מה גם שיתכן מאוד וצורת הדיבור חריגה לאנשים נורמטיביים אך היא דבר שבשגרה לאנשים הבאים מהעולם העברייני. נ.ב. - לא צפיתי בסרטון. תשובתי היא כללית.