תשובה

  • עירעור על פסק דין
    דינה | 24/09/2010 15:05

    ידוע לי כי ניתן לערער על פסיקה של שופט . האם יכול להיווצר מצב ,ששופט לא רק ,שלא מפחית מהעונש הוא אף מוצא סיבה להחמיר אותו ולמצוא אישומים נוספים ? והוא אכן עושה זאת?

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 24/09/2010 15:22

      שלום 1. אכן ניתן לערער על פסק דין. 2. ערעור על חומרת העונש לא תוביל להחמרת הענישה שנקבעה בגזר הדין, זולת אם התביעה/פרקליטות יערערו על קולת העונש. כלומר: האפשרות להחמרה בענישה קיימת רק כאשר התביעה/פרקליטות תגיש ערעור על קולת העונש. כל עוד אין ערעור כזה, אזי בית המשפט יותיר את העונש על כנו, אם בחר שלא לקבל את הערעור של הנאשם, או להקל בעונש אם בחר לקבל את הערעור.