תשובה

  • מעצר של אישה הרה
    dana.272 | 24/09/2010 12:13

    אני יודעת שהמשטרה נמנעת ממעצר של אישה הרה. האם בכל זאת ובאילו תנאים ניתן לעצור אישה הרה? (מדובר באישה אשר מפרה צו הרחקה שניתן נגדה)

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 24/09/2010 13:01

      שלום 1. כידוע, הריון אינה מחלה. גם נשים הרות נשלחות לבית הסוהר לאחר גזר הדין ויש מנגנון בפקודות השב"ס לטיפול בהן גם לאחר הלידה. 2. החוק אינו עוסק ישירות במעצרן של נשים בהריון, ומכאן שאין איסור על מעצר נשים בהריון, וטוב שכך. 3. מעצר אינו עונש אלא בא למלא צורך מסוים (מניעת סיכון לבני אדם או שיבוש חקירה וכיו"ב). 4. חוק המעצרים קובע מפורשות שגם כאשר יש עילת מעצר יש לשקול חלופה. 5. אכן נעשים מאמצים לא לעצור אישה הרה. אך זאת רק במסגרת העיקרון שניתן לבחון חלופה. כאשר אין חלופה או כאשר מסתבר שהחלופה אינה מתאימה, אזי אין מנוס אלא לעצור, תוך התחשבות במתן תנאים ההולמים אישה הרה. 6. במקרה דנן, מדובר במי שלא נעצרה והוצא נגדה צו הרחקה. אך היא אינה מכבדת את הצו. במקרה כזה יש סבירות גבוהה שהיא תעצר. שכן, הריון אינו אישור לעבור על החוק ולבטח לא לזלזל בהחלטות שיפוטיות. 7. יתכן שעורך דין אשר ייצג אותה, יכול למנוע את המעצר אם היא תתחייב לכבד את צו ההרחקה. ומוטב שתעשה כך.

      • תודה רבה, עזרת לי מאוד!!!  לת
        dana.272 | 28/09/2010 11:21