שפיטת בגיר על עבירה שכאשר בוצעה היה קטין

  • תיק פלילי
    א | 14/09/2010 13:36

    שלום רב, היה מקרה שהגשנו תלונה על שכן על איומים + הקלטות קצרות והתיק נסגר אחרי שבועיים לאומת זאת אישתו של השכן שלא הייתה באירוע הגישה תלונה שעתיים אחרי שהכו את בעלה ואמר נאשם א' עשה זאת אחרי יומים חקרו את בעלה והוא אמר שעוד מישהו הכה אותו (עדויות סותרות ניתן לראות ! ) ואז חקרו את שני הנאשמים (מה השתחיל בהתחלה כנאשם אחד רק ) ואז הנאשמים צירפו הקלטות של האיומים של השכן אחרי שנתיים הוגש כתב אישום על הנאשמים על תקיפה ואיומים מה שבפועל ויש הקלטות היה הפך נאשם ב' היה קטין באותה תקופה האם חלים עליו זכויות של קטין במשפט כיום אינו קטין? זאת אומרת התייחסות שונה ? או משהו ? 2 שנה אחרי האירוע בנו של השכן שבגללו יש פלילי תקף את הנאשמים ואיימם שמי שיגיד מילה בבניין הזה אני יזי** אותו ואמר גם לנאשם אם אתה לא יורד למטה אני עולה אליך גם פה הוקלט הדבר והזמנו משטרה אך בגלל שהיה צריך להכין דיסק למשטרה התוקף הספיק ללכת לפני הקורבן למשטרה וכך המשטרה הפכה את התיק שבעצם אנחנו שיש לנו הקלטות שתוקפים ומאיימים עלינו הפכו את התיק שכך מי שתקף הוא הקורבן והתיק נסגר (השכן שמאיים כל הזמן רב עם שכנים אחרים גם ופתח אליהם גם תיק ) עכשיו איני יודע מה לעשות לפי האמצעים האלה כנראה לשכן הזה יש חברים במשטרה או מקורבים ואי אפשר להתלונן עליו מאחר וכפי שניתן לראות יהפכו את התיק בכך שהוא הצודק (קורבן) ונותנים לו לגיטימציה להמשיך ולאיים על שכנים אחרים בבניין השכן הזה הוא מטרד מאיים אשמח לקבל תשובה על שאלה 1 ו 2 תודה

    • שפיטת בגיר על עבירה שכאשר בוצעה היה קטין
      עו"ד איתמר סיון | 14/09/2010 14:04

      על פי חוק הנוער (שפיטה, ענישה ודרכי טיפול), תשל"א - 1971, אם מדובר במי שגילו בעת הגשת כתב האישום בין 18 ל-19, הוא יישפט בבית משפט לנוער, אך חלק מההוראות לא יחולו על המקרה. מי שגילו בעת הגשת כתב האישום מעל 19, יישפט בבית משפט רגילאך חלק מהוראות חוק הנוער יחולו בעניינו. במקרים מסוימים יידרש אישור של היועץ המשפטי לממשלה כדי להגיש כתב אישום. באשר לשאלה השנייה - אם נסגר התיק, באפשרותכם להגיש ערר ולבקש כי התיק ייפתח מחדש. עליכם לעמוד ברף גבוה, שכן עליכם לשכנע לא רק שמדובר בהחלטה לא נכונה, אלא בהחלטה בלתי סבירה.

      • תשובה
        א | 14/09/2010 15:01

        תודה על תשובה הראשונה (איני יודע מתי בידיוק כתבו את כתב אישום כלל הנראה שהנער היה מתחת לגיל 19 (אבל בכל אופן המשפט מתנהל בבית משפט רגיל ) בקשר ל2 איני יודע אם ניתן לבקש שיפתחו את התיק שוב מכיוון שהתוקף שמאיים על פגיעה ותוקף מרים ידיים ויש למשטרה הקלטות הפכו את התיק בכך שהתוקף הוא הקורבן אם הבקש לפתוח את התיק יכולים במשטרה שוב להגיש נגדי תלונה כפי שאמרתי בהתחלה כנראה לשכן הזה יש מקורבים כי לא יתכן שאדם שמרים ידיים ומאיים יהפך לקורבן וגם בחקירה כתוב יש סימנים של תקיפה שהחוקר ראה ובכל זאת התוקף הוא הקורבן