תפקיד איכותי בצבא- תשובה

  • בנוגע לתפקיד איכותי בצבא
    איתן | 30/08/2010 00:09

    שלום רב, לפני כ-10 חודשים הלכתי לתומי בדרך לבית הספר כשלפתע עיכב אותי בלש מישטרתי ודרש ממני להוציא את כל מה שיש לי בכיסים. לא התרגשתי מהבקשה כי חשבתי שאין לי משהו מיוחד ועקב זאת נעניתי לבקשתו. בכיסי היה הצרור מפתחות של הבית שלי ואחד ממחזיקי המפתחות היה מחזיק מפתחות שמשלב קוצץ ציפורנים, פותחן וסכין של 2-3 ס"מ. בקיצור בגלל מחזיק מפתחות זה השוטר שיכנע אותי להכנס למכונית בטענה שזה לא חוקי ו"רק" יסבירו לי כמה זה מסוכן בתחנת המישטרה. לא כך נעשה ואחרי כמה ימים נישלח אליי מיכתב משטרתי שניפתח לי תיק בגין החזקת סכין למטרה לא כשרה. מאוד נילחצתי ולא ידעתי מה לעשות. לפני כשבועיים נישלח אליי שוב מכתב מישטרתי שכתוב בו שהתיק ניסגר ועילת הסגירה היא "נסיבות העניין אינן מצדיקות המשך חקירתך/העמדתך לדין. בהמשך המיכתב מצויין כי רישום התיק שניסגר לא יירשם במרשם הפלילי, אך יישאר ברישומיה הפנימיים של המשטרה, ואם אני רוצה למחוק אותו סופית אני צריך לשלוח מכתב בקשה עם סיבה מפורטת למה למחוק. שאלותיי הן: 1. האם כדאי לשלוח מיכתב תגובה למחיקת הרישום באופן עמצאי או לפנות לעורך דין? 2. הסיבה העיקרית שאני מעוניין למחוק לגמרי את הרישום היא בשל כוונותיי להתמיין לתפקידים איכותיים בצה"ל, מיונים הכוללים תחקירים ביטחוניים. האם רישומים אלו עלולים לגרום לבעיות קבלה לתפקידים אלו? כי אם לא אז אין לי כל כך טעם לנסות למחוק את הרישום... בכבוד רב, ובתודה מראש, איתן.

    • תפקיד איכותי בצבא- תשובה
      דנה שביט , עו"ד | 30/08/2010 12:50

      איתן שלום רב, בהחלט ייתכן כי התיק הסגור הנ"ל, ימנע קבלתך לתפקיד איכותי זה או אחר בצה"ל. מידע אודות התיק הנ"ל יגיע לצה"ל וייבדק עובר לגיוסך ו/או קבלתך לתפקיד מסויים. בשלב זה המלצתי אליך הינה להגיש ערר על עילת סגירת התיק בהקדם (החוק מקציב 30 ימים לערר) במטרה לשנות את העילה מאין עניין ציבורי לאין אשמה, דבר שימנע רישום התיק הנ"ל בפלט המרשם הפלילי שעל שמך וכך המידע לא יועבר לצה"ל. רצוי כי תשכור עו"ד פלילי המתמחה בתחום שכן הוא ידע כיצד לערוך את הבקשה ולציין את הנימוקים המקצועיים הרלוונטים, שיהיה בהם כדי לשפר את אחוזי ההצלחה של הערר בתיקך . בהצלחה, דנה שביט, עו"ד