אפשרות, תמיד קיימת

  • שאלה לגבי מעצר בבית
    צחי | 26/08/2010 19:50

    אני במעצר בית מוחלט עם אזיק אלקטרוני בלי שום הקלה כבר למעלה מחצי שנה,בגלל עבירה נגד שוטרים. האם יש אפשרות לקבל הקלה של כמה שעות ביום באופן קבוע או יציאה לבית הכנסת בזמן הזה שיש פגרה בבתי משפט? (אני לא מזכיר עבודה כי אין מעסיק שיחתום)?במשפט האחרון התסקיר מבחן לא בא בהמלצה לשיקום בשבילי והשופט דחה את המשפט עד לינואר כדי לקבל תסקיר משלים.

    • אפשרות, תמיד קיימת
      שאול אמרני, עו"ד | 27/08/2010 13:54

      שלום; שאלת הפגרה כמעט אינה רלוונטית משום שהיא מסתיימת ביום רביעי הקרוב. מה גם שלדעתי ניתן להגיש בקשה גם בתקופת הפגרה. לעצם השאלה: תמיד ניתן להגיש בקשה לעיון חוזר בהחלטה על מעצר בית, ולהגיש ערר אם הבקשה נדחית. יש מושג שנקרא "התרעננות" על בסיס מיני חופשה ממעצר הבית למספר שעות, כגון: לתפילה או סתם התרעננות באויר הצח שמחוץ לבית. צריך להגיש בקשה לבית המשפט הרלוונטי למקום מגוריך, לנמק את הבקשה ולהציג בפני בית המשפט איזו שהיא בקרה על מנת שההתרעננות, אם וכאשר תאושר, לא תנוצל לרעה, כגון: פיקוח צמוד של אחד המפקחים שאושרו לך. התרעננות ממעצר בית או יציאה לבית כנסת וכד' אינן החלטות חריגות. כמובן, שתלוי מה סעיף האישום שלך ומהן הנסיבות. אך על דרך הכלל מדובר במעשה שבשגרה. בקשות מסוג זה מוגשות מדי יום לבתי משפט ונהוג לאשר אותן, בכפוף להמלצת התביעות/פרקליטות. אך לעיתים גם כאשר גופים אלה מתנגדים (וזה מה שהם עושים בדרך כלל) השופט בוחן את הבקשה ואת נסיבותיה ומחליט. על החלטתו כמובן ניתן לערור לבית משפט גבוה יותר. לתשומת לבך - גם התביעה רשאית לערור אם ההחלטה היא לאשר יציאה.

    • הקלה בתנאי מעצר
      עו"ד איתמר סיון | 27/08/2010 18:55

      הקלה בתנאי שחרור יכולה להיות באחת משתי דרכים - בהסכמת היחידה התובעת (התביעה המשטרתית או הפרקליטות), או לאחר דיון בו נשמעים שני הצדדים. בשני המקרים בית המשפט הוא המחליט. לרוב, אם ישנה הסכמה, יקבל בית המשפט את השינוי. במקרה של דיון, יחליט בית המשפט כראות עיניו. כאשר שירות המבחן מעורב, ובמיוחד כאשר נדחה המשפט כדי לקבל תסקיר משלים, בית המשפט נוטה לא לשנות את תנאי השחרור אם אין המלצה של שירות המבחן לשינוי.

    • מענה לבקשה בהקלה וקביעת דיון
      לוי | 28/08/2010 22:39

      שלום ותודה! אם הגשתי בקשה לבית המשפט כדי לקבל הקלה של כמה שעות ביום באופן קבוע בתאי המעצר בית, כמה זמן יהיה עליי לחכות למענה או קביעת דיון בנושא? והאם אפשר לזרז את זה?

      • הקלה במעצר בית
        עו"ד גיל משה | 31/08/2010 09:37

        לוי שלום. בעקרון אין מועדים הקבועים בחוק לדיון בבקשה מסוג זה למן הרגע שהוגשה, אולם המדיניות היא שדיונים הקשורים בתנאי מעצר ישמעו בהקדם. אינני יודע מה הסיבה לכך שביקשת הקלה בשעות מעצר הבית ואני מניח שיש לכך סיבה טובה.אם למשל מדובר בעבודה אליה התקבלת, או בכל דבר אחר שאינו סובל דיחוי, יהיה נכון לבקש מבית המשפט לקבוע דיון בהקדם. בכבוד רב עו"ד גיל משה