שיבוש מהלכי משפט

  • האם זאת עבירה פלילית ?
    מרים | 26/08/2010 03:12

    אני יודעת ,שאסור לבקש מי מישהוא שלא להגיש תלונה במשטרה. אבל אם אני אגיד לה תחשבי טוב לפני ,שאת מגישה תלונה במשטרה או להגיד לה . הייתי מעדיפה ,שלא תגישי תלונה . האם זאת עבירה פלילית? כי אני לא אומרת לה מפורשות אל תגישי . אני רק אומרת לה שאני הייתי מעדיפה ,שהיא לא תעשה את זה . ואם גם זה עבירה פלילית אז מה אם להגיד תחשבי על התוצאות של המעשים שלך . האם זה גם עבירה ?. בקיצור איך אני יכולה להראות את ההתנגדות שלי מבלי שזאת תהיה עבירה פלילית? . הרי מותר לי להביא את דעתי לא? זאת מדינה דמוקרטית . אני לא מבקשת מימנה ,שלא להגיש תלונה . אני רק מביאה את דעתי . ובמידה והייתי מבקשת מפורשות. מה העונש על דבר כזה?

    • שיבוש מהלכי משפט
      אילנה קנטור, עו"ד | 26/08/2010 11:27

      מרים שלום רב, לא ברור משאלתך במה בדיוק מדובר, מהי קרבתך לאותו אדם שאת מייעצת לו שלא להגיש תלונה או משמיעה דעתך בפניו וכן מה הקשר שלך לעבירות שבגינן רוצה הוא להגיש התלונה. עם זאת, באופן עקרוני, כל ניסיון להניא אדם אשר רוצה להגיש תלונה במשטרה מלהגיש תלונתו זו, יכול להיחשב כעבירה של שיבוש מהלכי משפט. גם השמעת דעה ו/או מתן יעוץ כזה יכולה להוות עבירה של שיבוש מהלכי משפט כאמור. יתרה על כן, אמירה כגון: "תחשבי פעמים לפני שאת מגישה תלונה" עשויה, בנסיבות מסויימות, להיחשב כאיום, וזוהי עבירה פלילית נוספת. אילנה קנטור, עו"ד

      • לא מאיימת
        מרים | 26/08/2010 14:14

        התכוונתי להסביר לה מה זה אומר להגיש תלונה במשטרה. ואת התוצאות של המעשים שלה. אני אגיד לה תגישי תלונה! אבל אני לא הייתי עושה את זה או הייתי חושבת יותר טוב אם כדי . אין לי קירבה משפחתית או איזה קשר לעבירות . מה העונש במידה והוא קיים על דבר כזה.?

    • שיבוש מהלכי משפט
      עו"ד איתמר סיון | 27/08/2010 18:59

      על פי המתואר, יש באמירות כאלו משום לחץ על אדם להימנע מלתת הודעתו במשטרה ומשכך יש בכך עבירה פלילית. עם זאת, אם יוגש כתב אישום - יתרשם בית המשפט אם אכן היה רצון להשפיע על מהלכי המשפט, ו/או אם הייתה מודעות שיש באמירה משום לחץ. אם בית המשפט יתרשם שישנה תשובה שלילית לאחת או יותר מן השאלות - הרי שהנאשם יזוכה. לגבי עונש - חסרים פרטים רלבנטיים כמו באיזו עבירה מדובר עליה היה רצון להגיש תלונה, עבר פלילי רלבנטי ועוד.