כל שימוש בסם הוא עבירה

  • האם שימוש עצמי בסמים הוא עבירה?
    קובי | 25/08/2010 22:50

    שמעתי ששימוש עצמי בסמים מותר ע"פי החוק בישראל. ומה שאסור בעצם הוא מכירה וסחר, והדחה של קטינים לשימוש.. האם זה נכון?

    • כל שימוש בסם הוא עבירה
      עו"ד יאיר מושיוב | 26/08/2010 10:31

      יחד עם זאת, הנחיות היועמ"ש לממשלה קובעות, כי במקרה של שימוש ראשון, ללא עבר פלילי רלוונטי וכמות הנמוכה מ-15 גר' קנביס (חום/ירוק/שחור), ניתן להימנע מהגשת כתב אישום. מכל מקום, ולמען הסר ספק, כל החזקה ו/או שימוש, יהיה המשקל אשר יהיה, מהווה דבר עבירה.

    • שימוש בסמים
      עו"ד איתמר סיון | 27/08/2010 19:01

      פקודת הסמים המסוכנת אוסרת כל פעולה הקשורה לסם מסוכן, פחות או יותר. על החזקה ראשונה של סמים לצורך שימוש עצמי לא מגישה המשטרה - ברוב המקרים - כתב אישום. אולי מכאן הבלבול.