דיווח על העלמת מס

  • האם על עובד חלה חובת דיווח על העלמות מס של המעביד?
    אייל | 16/08/2010 11:12

    הנני מנהל בדרג די בכיר ומהלך עבודתי בחברה עליתי על כך שהחברה לא מדווחת על חלק מהכנסותיה ולמעשה מבצעת עבירות של העלמת מס וכו'. פניתי להנהלה ומתשובתם התברר לי כי הם מודעים ואף שותפים לעבירות. החלטתי כי המקום כזה אינני רוצה להמשיך לעבוד והתפטרתי, מבלי לדווח למשטרה/רשויות מס מהטעם הפשוט שברור לי שאם אדווח אז אהיה "שרוף" בתחום בו אני עוסק. השאלה: מה הסיכון שאני לוקח אם אני לא אומר כלום לאף אחד ויום אחד יעלו על החברה ויבואו לחקור אותי ויתברר שלא דיווחתי למרות שידעתי? האם אני מצוי בסכנה ממשית? הערה: ברור לי שבאופן עקרוני צריך לדווח וכו' אך קחו בחשבון שאני איש משפחה שלא רוצה למצוא את עצמי בנעליים של חושפי שחיתויות אחרים שקיבלו צל"ש על החשיפה אז כיום רעבים ללחם כי לא מוכנים להעסיקם! תודה לכל מי שיוכל לעזור!!

    • דיווח על העלמת מס
      עו"ד איתמר סיון | 16/08/2010 11:21

      באפשרותך לפנות למשטרת ישראל ולבקש להישאר אנונימי. עם זאת, דע לך שבמקרים אחרים חושפי שחיתויות אכן היו חשופים להתעמרות מסוגים שונים עובר לכך שחשפו את מעסיקיהם/שותפיהם.

      • שאלת הבהרה
        אייל | 16/08/2010 12:11

        אבקש להבהיר את שאלתי. האם חלה עליי חובה לפנות למשטרה? במידה וכן- מה הסיכון באי מילוי החובה הזו? מה הסיכוי שיתבעו אותי ביום מן הימים בגלל שלא דיווחתי על כך?