אתה רשאי להגיש תלונה על גניבה

  • מעילה בקופת ועד הבית על ידי איש ועד
    דידי | 07/08/2010 10:16

    יושב ראש ועד הבית אדם מבוגר בן כ- 75 שילם מקופת ועד הבית סכום כסף 600 ₪ עבור תיקון פרטי שלו ובדו"ח הכספים החצי שנתי ששם בלוח מודעות רשם תיקון שעונים. לאחר שאני תיקנתי אותו ששעונים רק העייריה מתקנת הודעה במעשה שלקחת לעצמו את הכסף ואמר שזה לא יקרה יותר. וביקש מהדיירים לחתום לו שהם מותרים לו מרצונם על סכום הכסף שלקח לתקון פרטי שלו מקופת ועד הבית. אנחנו 12 דיירים וחתמו לו להערכתי כ8 דיירים .שהם מותרים לו על הגנבה. שאלתי מה אני יכול לעשות בנדון?, אני לא מעונין שהוא יהיה יותר בועד הבית מחוסר אימון בו אולם הדיירים מגוננים עליו ונותנים לו גבוי וזה בגלל שאני לא חתמתי היחיד על תוכנית תמ"א 38 לא בגלל שאני מתנגד לתוכנית אלא מתנגד ליזים שסגרו אתו. והיום אם מתנכלים לי בכל דרך אפשרית לכן גם נתנו גיבוי לאיש ועד על הגנבה. אם אני הייתי גונב כאשר הייתי בועד לא היו מגוננים עלי. גם בתרבות הדיור נתנו לו גיבוי ואמרו שהחלק בגנבה שלו כלפי הוא סכום פעוט ושאני יעביר אותו ולא אתייחס. שאלתי אם יש באפשרותי לתובע אותו אישית והכן? ואך אני יכול למנוע ממנו להמשיך לכהן כאיש ועד. וגם איש הועד השני חתם לו על אותו שק מדובר וגם חתם לו שהוא מוותר לו על הגנבה . בתודה דידי

    • אתה רשאי להגיש תלונה על גניבה
      שאול אמרני, עו"ד | 10/08/2010 16:39

      שלום; זה יכול לאלץ אותו לפרוש מהוועד. מעבר לכך גם אם אחרים ויתרו לו על סכום הגניבה אתה רשאי לא לוותר ולאלץ אותו להשיב את הכסף. אם הוא לא ישיב, אתה יכול לפנות למפקח על בתים משותפים שיש לו סמכות להכריע בנושא. כל זה נאמר מהפן המשפטי הטהור. יחד עם זאת לא ניתן להתעלם מהנסיבות של גיל האיש. לא במקרה רבים ויתרו לו. כנראה שהם הבינו את הנסיבות ואת המשמעות שבגניבה. מכל מקום ההחלטה היא שלך כיצד לפנות. תלונה במשטרה על גניבה ו/או פניה למפקח על הבתים המשותפים.