עדיף הליך אזרחי ולא פלילי

  • קובלנה פלילית
    רוני | 28/07/2010 11:13

    הי שכן שאני מסוסכת איתו הגיש תלונה שקרית במשטרת ישראל בגין איומים שלא היו ולא נבראו . רשעותו של השכן עד כדי כך גדולה שאף דרש שאקבל כתב אישום אולם הוא בוטל לאחר שהוצג חומר ראייתי למת"פ ממנו עולה כי השכן בדה את הדברים מליבו וכל שהיה זה קללות ... לא רק שכתב האישום בוטל - התלונה נסגרה מחוסר אשמה !!! . ברצוני ללמד את השכן לקח שלעולם לא ישכח ואני רוצה שזה יהיה דווקא קובלנה פלילית בגין לשון הרע . יש לי עילה או שעדיף לרדת מהמישור הפלילי וללכת על תביעה אזרחית . תודה רבה

    • עדיף הליך אזרחי ולא פלילי
      שאול אמרני, עו"ד | 31/07/2010 22:40

      שלום; החלטות מהבטן לא תמיד משרתות את המטרה. במקרה זה, עדיף ללמד אותו דרך הכיס ולא דרך רישום פלילי זה או אחר, שדי ספק אם תצליחי בסופו של יום להשיג, משום שבהליך פלילי רף הדרישה להוכחת אשמתו היא מעבר לספק סביר. קושי נוסף הוא יכולתך לנהל הליך פלילי ובינתיים תדרשי להוציא כסף לשכירת שירותיו של עו"ד העוסק בפלילים. הליך אזרחי יטיב איתך הרבה יותר משום שבסופו אם תזכי תקבלי פיצוי לא מבוטל. מה גם שבהליך אזרחי תדרשי להוכיח את טענתך ביתר קלות. בהצלחה.

      • תודה רבה  לת
        רוני | 01/08/2010 11:57