פרטי קורבן

  • חשיפת פרטיה של נאנסת בכתב האישום!
    ר.ר | 22/07/2010 14:21

    בכתב האישום נחשפו פרטים אשר מזהים בבירור את הנאנסת (למרות ששמה, כמובן, לא מוזכר). על בסיס הפרטים הנזכרים ניתן לדעת בבירור את זהותה. הדבר פוגע בפרטיות וביכולתה להמשיך את חייה. בנוסף יש חחש שכתב האישום שנמצא כרגע רק במאגרים המשפטיים ידלוף לרשת.האם ניתן לעשות משהו כדי להסיר או לשנות פרטים שכבר נכתבו בכתב האישום (שנמצא כבר בכל המאגרים המשפטיים)? האם ניתן למנוע חשיפה נוספת (משום שעניין לא נגזר דינו של הפושע)?אל מי ניתן לפנות?

    • פרטי קורבן
      עו"ד יאיר מושיוב | 22/07/2010 14:28

      ראשית, אם אין שם, אזי ישנו קושי של ממש לזהות את הקורבן. יחד עם זאת, אם משום מה יתר הפרטים כן עלולים לחשוף את פרטיה, ניתן לבקש לשנות את כתב האישום באופן כזה שיסיר/ישנו פרטים בו, מבלי לפגוע בעובדותיו או במהותו. ב. כתב אישום, בניגוד לחלק מהפרוטוקולים, אינו חלק גלוי ואינו נמצא, לרוב, במאגרים המשפטיים השונים. ג. בכל מקרה, ולמען הסר חשש, ניתן ואף רצוי לבקש מבית המשפט להורות בהחלטה בגוף הפרוטוקול כי מוטל צו איסור פרסום גורף על שמה ועל כל פרט מזהה של הקורבן. מסופקני שישנו שופט שידחה בקשה שכזו.

      • אם אפשר, עוד שאלה קטנה בנושא-
        ר.ר | 25/07/2010 15:29

        איך ניתן לבקש זאת מבחינת הפרוצדורה?לפנות ישירות לשופט הדן בתיק? לביהמ"ש? איך מגיעים אליהם?תודה רבה זה ממש חשוב לי.