התיישנות ומחיקה של עבירות פליליות במרשם הפלילי

  • מדוע בתעודת יושר לאחר 15 שנים יש רישום פלילי?
    alex | 30/06/2010 08:44

    מדוע בתדפיס תעודת יושר לאחר 15 שנים יש רישום פלילי? פרטי רישום ברשום פלילי שטרם עברה לגביהם תקופת המחיקה. בעבודה מבקשים תעודה הספציפית הזות 1. עבירהתקיפת שוטר בעת מלוי תפקידו 273 חוק העונשין, תשל"ז 1977. 2. עבירה ידיעות כוזבות 243 חוק העונשין. אני יכול לקבל תעודת יושר ללא רישום?

    • התיישנות ומחיקה של עבירות פליליות במרשם הפלילי
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 01/07/2010 00:14

      בפרטי רישום פלילי יש התיישנות ומחיקה. לרוב ההתיישנות היא 7 שנים והמחיקה עוד 10 שנים, כך שלרוב במהלך 17 שנים יראו את הרישום. אתה יכול לראות במדוייק בחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, מהי תקופת ההתיישנות והמחיקה של כל עבירה בהתאם לעונש המקסימלי בגינה בחוק העונשין. התוספות לחוק מבהירות מי רשאי לראות ומה רשאי לראות. אי אפשר למנוע ממי שרשאי לראות המידע - לראותו.

      • רישום פלילי
        alex | 02/07/2010 08:53

        ממתי סופרים את תקופה, מתאריך גזר דין או מתאריך העבירה ?תודה מראש

    • "תעודת יושר"
      דנה שביט, עו"ד | 06/07/2010 10:05

      אלכס שלום, תגובתו של עו"ד אפשטיין נכונה. כדי לדעת את המועד בו רישומך ימחק, יש לדעת מה העונש שהוטל עליך במסגרת אותו תיק פלילי . כמו-כן, עליך לדעת כי באפשרותך להגיש בקשת חנינה לנשיא המדינה, תוצאה חיובית של בקשת חנינה תביא למחיקת הרשעתך מ"תעודת היושר" (הביטוי הנכון הנו פלט רישום פלילי). סיכויי בקשת חנינה במקרה שלך, בהתחשב בזמן הרב שחלף ממועד הרשעתך, הינם טובים למדי. דנה שביט, עו"ד