חשד לעבירת קטין בגיל האחריות הפלילית

  • תקיפת סתם
    אורלי | 29/06/2010 15:47

    הבן שלי בן 15, אמר לי לפני כחודש שנתן סטירה לילד כי התגרה בו, היו עוד ילדים באירוע והם היו מעורבים גם כנגד הילד לא יודעת באיזו צורה. הילד לא נפגע פיזית והמשיך לדבר כרגיל עם הבן שלי. אימו של הילד התלוננה במשטרה , הילד עצמו לא ידע על כך. זימנו את הבן שלי לחקירה במשטרה, החוקרת העדיפה לחקור אותו לבד ללא ליווי שלי. היא הזהירה אותו על תנאי ופסקה ערבות של 2000 ש"ח על תנאי. מאז החקירה הבן שלי לא יצר איתו קשר. אתמול היא התקשרה ודרשה שיתייצב שוב לתביעות אצבעות. האם היא יכולה לדרוש דבר כזה? האם אפשר להתנגד , והאם זו משמעות שנפתח לו תיק פלילי כי היא אמרה שזו רק אזהרה...

    • חשד לעבירת קטין בגיל האחריות הפלילית
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 29/06/2010 22:54

      מדברייך עולה כנראה כי לבנך נפתח תיק במשטרה בה הוא נחשד בתקיפה סתם ונחקר תחת אזהרה והחקירה טרם הסתיימה. משמעות הדבר שיש חשש שהמשטרה תחליט על העמדתו לדין. כדאי להתייעץ פרטנית עם עו"ד ובמצבים מסויימים ניתן להגיע לסגירת התיק ולאי תביעה גם אם יועמד לדין (תוכנית קדם/גישור פלילי ועוד).