ועד עובדים חזק יכול לגרום למזעור הפגיעה

  • האזנות סתם
    עמרם | 29/06/2010 00:11

    במקום העבודה שלי כל שיחות הטלפון (גם הפנימיות בין העובדים, וגם האישיות) מוקלטות. בעת הצורך הממונים מאזינים להקלטות אלו. כולם יודעים על ההקלטות הנ"ל אך מעולם לא חותמו העובדים ו/או התבקשו להסכים להקלטות אלו.

    • ועד עובדים חזק יכול לגרום למזעור הפגיעה
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 29/06/2010 23:03

      בהחלט יש כאן פגיעה בפרטיות ובצנעת הפרט של העובדים ובפרט כשלא הודיעו על הדבר רשמית וודאי לא ביקשו את הסכמת העובדים לכך. יחד עם זאת, אני חושב שאם יש לכם ועד עובדים חזק, ניתן יהיה להגיע להבנות בעניין עם המעביד. יש לציין כי גם מדבריך עולה שנעשה שימוש בהקלטות רק כשיש חשד סביר וזה כשלעצמו מידתי אך יש למזער את עצם ההאזנות כך שיהיו רק לענייני עבודה ככל הניתן.

      • אבל זאת עבירה
        עמרם | 29/06/2010 23:06

        אבל השאלה היא האם זאת עבירה פלילית או לא ?