חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים

  • עבודה במוסד בטחוני
    דוד | 25/06/2010 14:38

    שלום, יש לי רישום משטרתי על הטרדה ואיומים והתיק נסגר עקב חוסר עניין לציבור. אני בתהליך קבלה לעבודה למוסד בטחוני ממשלתי, הבנתי ועיינתי בשאלון תחקיר בטחוני שלהם וישנה שאלה בנוגע "האם אי פעם נחקרת ונעצרת , האם כבר אותו גוף ממשלתי יודע על כך כבר, עם זומנתי לראיון שני - שבו זה תחקיר של 3 שעות? האם לומר את האמת במילוי השאלון או שמה זה לא רלוונטי להם כיוון שהם יכולים לצפות אך ורק ברישום הפלילי ולא המשטרתי? או אולי אני בשיניהם? כי קראתי שהם יכולים לצפות במרשם הפלילי - רק בפרק של הרישום פלילי... העניין הוא שישנו גם פוליגרף לאחר מכן ושם יכולים לברר זאת, לא? אודה לעזרתכם

    • חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 25/06/2010 15:03

      ראה חוק זה והתוספת שבו ובה מפורט במדוייק יזה גוף רשאי לראות מה בדיוק. מה שלא רשאים לראות, אינך חייב לדווח עליו והדבר אינו נחשב לאי דיווח אמת ! אסור להם לשקול עניין זה ככל שנחשפו אליו, אלא אם כן אתה מעדכן אותם. כמובן שאין טעם לשקר אם הגוף הספציפי אליו אתה מבקש להתקבל, רשאי לעיין במידע.

      • תשובה
        דוד | 25/06/2010 23:22

        תודה על התשובה אך לא ברור מתוך החוק מה בדיוק הם יכולים לצפות מתוך המרשם הפלילי, רשום שם "תוספת שלישית" שאחד מסעיפיה מפנה חזרה לגופים הבטחוניים שכן יכולים לצפות במרשם ללא פירוחט של מה בדיוק... האם תוכל בבקשה למקד אותי או למקד אותי בסעיף בחוק?

        • חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים - הבהרה
          יוסי אפשטיין, עו"ד | 27/06/2010 08:32

          התשובה תלויה בגוף שאליו הנך מעוניין להתקבל ומה מותר לו לראות ע"פ החוק. התוספת השלישית לחוק מתייחסת לס' 11א לחוק לגבי מידע שלא לחקור או שלא להעמיד לדין וכן מידע בדבר עיכוב הליכים במשפט לפי סעיפי חוק סדר הדין הפלילי בהתאמה (לא קשור לפרטי מידע המצויים במאגר הפלילי לפי ס' 2 לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים). מסירת המידע תהיה לגופים המנויים בס' 4(א) לחוק המרשם הפלילי ובהתאם לכללים שנקבעו בסעיף זה. ס' 5 קובע למי המשטרה תמסור מידע ובהתאם למפורט בתוספת הראשונה לחוק המרשם הפלילי. הנך נדרש לעיין בחוק בעיון על מנת להבינו כדבעי. בהצלחה !