עבירה פלילית - עוולה אזרחית

  • הסגת גבול ואיום ברצח.
    עינבל | 14/06/2010 09:29

    הייי שאלתי היא האם קיים בחוק האזרחי (על-מנת לפנות להליך משפטי...)/הפלילי, חוק האוסר הסגת גבול+ איום ברצח על כלב ועל בן אדם?(כגון- פתגם, סעיפים בחוק וכו'......). ואם כן היכן אפשר למצוא אותו...באתר האינטרנט..... תודה רבה

    • עבירה פלילית - עוולה אזרחית
      עו"ד איתמר סיון | 14/06/2010 09:40

      השאלה מתאימה יותר לפורום דיני נזיקין - אך אומר שישנה עוולה לתביעה בנזיקין ששמה הפרת הוראה חקוקה. עפ"י עוולה זו, ניתן לתבוע מקום בו הופרה הוראה חוקית. במקרה שתואר על ידך, הפרת הוראה פלילית יכולה להניב תביעה אזרחית הגם שיש לבחון את הנזק. הייתי מפנה שאלה זו לפורום דיני הנזיקין.