ישנה התחזות.אבל...

  • האם זו התחזות?
    קרינה | 09/06/2010 15:46

    דיברתי במשך שנתיים באינטרנט ובטלפון עם בחור מסוים, מעולם לא ראיתי אותו או נפגשתי איתו. היה בינינו קשר ממש קרוב ולאחר זמן מה התברר לי שהוא שיקר לי לגבי שמו, מקום מגוריו וגם שלח לי תמונות שלא היו שלו, ושיקר לי בנוגע לפרטים מסוימים בחייו. הוא לא ניסה להונות אותי, או להוציא ממני משהו, הקשר כלל רק שיחות ותו לא. האם זה נחשב להתחזות? האם זה משהו פלילי שבגינו אני יכולה להגיד נגדו תלונה?

    • ישנה התחזות.אבל...
      יונס | 09/06/2010 16:19

      את בעצמך טוענת שלא היה כל נסיון להונות אותך או לחילופין להוציא ממך הטבות חומריות או אחרות. ממה נפשך ??? מה את בעצם רוצה ??

      • אני בסך הכל שואלת
        קרינה | 09/06/2010 16:30

        האם זה נחשב למעשה פלילי, כי אתה טוען כי בעצם כן ישנה התחזות...

    • התחזות לאחר - סעיף 441 לחוק העונשין
      עו"ד איתמר סיון | 09/06/2010 18:55

      כעיקרון ישנו סעיף של התחזות לאחר. אחד מיסודות העבירה (אשר חייבים להתקיים כדי שתהיה עבירה) הוא "בכוונה להונות". על פניו, לפי דברייך, לא הייתה כוונה להונות ולכן לפי הפרטים שמסרת לנו אין כאן עבירה פלילית.