שאלה במסגרת ריאיון עבודה - רישום פלילי

  • שאלה על רישום פלילי וחקירה במשטרה בראיון עבודה
    אזרח | 04/06/2010 10:58

    ע"פ חוק אסור לבקש את המרשם הפלילי ממעומד לעבודה. במוסודות רבים, מבצעים מבחן אמינות שבמסגרתו נשאלת שאלה האם יש לך עבר פלילי, האם נחקרת במשטרה. האם זה חוקי? זה מעמיד את הנבחן בדיוק באותו מקום בו מעסיק מבקש את המרשם הפלילי.

    • שאלה במסגרת ריאיון עבודה - רישום פלילי
      עו"ד איתמר סיון | 04/06/2010 11:08

      ניתן לפרש זאת כעבירה על החוק, אך דומה שמדובר בשטח אפור - כי המעסיק לא דורש באופן אקטיבי את הרישום הפלילי. בתור נבחן הייתי אומר שזו עבירה על החוק לדרוש מאדם שנבחן שילובו בעבודה לחשוף את הרישום הפלילי שלו. אם לא הייתי מתקבל לעבודה, הייתי עותר לבית הדין לעבודה ומבקש למנוע אי קבלתי לעבודה בשל התשובה לשאלה, כאמור. את כל זה אני אומר בכפוף למציאות הפסיקה בענייני עבודה, בה איני בקיא - ויכול שנכון יהיה להתייעץ במקביל עם עורך דין לענייני עבודה, שכן מדובר בתחום המשיק לשני התחומים.

      • שאלה על רישום וחקירה במבחן אמינות לקבלה לעבודה
        אזרח | 06/06/2010 08:58

        התקבלתי לעבודה, אבל אני רוצה למנוע את עוגמת הנפש מאזרחים אחרים שנחקרו במשטרה ואין להם רישום או עבר פלילי ועומדים בסטואציה מכשילה שכזאת. במבחן דיווחתי שנחקרתי וזומנתי לראיון עם הקבט, ששאל שאלות פולשניות על החקירה ורצה לדעת הכל. הרגשתי מושפל וחזרה לי הטראומה של החקירה (שיתוק באותו מעמד והתקפת חרדה, קשה מאוד ולא נעים). מה צריך לעשות לדעתך על מנת למנוע זאת מאחרים. קרי, שיאסר חד משמעית ממעסקים לשאול לא באופן ברור ולא ברמיזה על עבר\רישום\חקירה פלילית? הרי בסופו של דבר זאת מטרת החוק החדש מ 2008, לא?