נ.ב

  • תפיסה בגין אחזקת סם
    אנונימוס | 28/05/2010 14:57

    שלום, נתפסתי בגין אחזקת סם במקום ציבורי (לא בשימוש באותו זמן), כמות של 5+ גרם של מריחואנה, עבירה ראשונה, עוכבתי לחקירה קצרה בו נפתח לי תיק (אני אמור לחזור השבוע לצילום ותביעות אצבעות) ושוחררתי לאחר מכן. השאלה שלי האם יש סיכוי גבוהה שיזמנו אותי לבית משפט על כך? ואם לא אז אחרי כמה זמן נסגר התיק ואיך אני יכול לדעת מתי הוא נסגר? והאם יכולים לזמן אותי לעוד חקירות\בדיקות בהמשך?

    • נ.ב
      אניונימוס | 28/05/2010 15:06

      בחקירה אמרתי שאת הסם הבאתי לחברים שהיו איתי באותו זמן, רשמו את זה בחקירה כסחר אבל ציינתי שלא לקחתי על זה כסף.

      • תשוב לאנונימוס
        עו"ד עידן רז | 28/05/2010 16:12

        ראשית, אין הבדל בענישה הקבועה בחוק בין אספקת סם בתשלום לבין אספקת סם שאינה בתשלום. שנית, העמדה לדין תלויה בכלל הראיות העולות מהתיק - קרי, העדות שמסרת, העדות שמסרו חבריך, הדברים שראו / שמעו השוטרים, משקל הסם שנתפס וכו'. לאחר בחינת הראיות מחליטה המשטרה האם יש עניין ציבורי בהעמדתך לדין. לקבלת תמונה מלאה, והערכת סיכויים וסיכונים עליך להתייעץ עם עורך דין העוסק במשפט פלילי. האמור לעיל אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי

    • פתיחת תיק פלילי - סחר בסם או הספקת סם
      עו"ד איתמר סיון | 28/05/2010 17:59

      האם יוגש נגדך כתב אישום. יכול מאוד להיות שכן - מאחר ונראה שמדובר במקרה של הספקת סם, וסם שנתפס במקום ציבורי. בין היתר יתחשבו ביחידת התביעות הרלבנטית בגילך, וכן בעברך הפלילי, אם יש כזה (ומדבריך עולה שאין עבר). אם גרסתך תסתור את גרסת האחרים, יכול מאוד להיות שתוזמן לחקירה נוספת ו/או לעימות איתם. בדרך כלל לוקח זמן עד שהמשטרה מחליטה אם להעמיד לדין או לא. ישנה גם אפשרות שלא יוגש נגדך כתב אישום.