עיכוב יציאה

  • עיכוב יציאה מהארץ
    חלי | 27/05/2010 07:10

    לפני כשנתיים בני נשפט וקיבל בין הייתר עיכוב יציאה מהארץ לשנה. שאלתי היא: האים בתום השנה הצו מיתבטל אוטומטית או שצריך לעשות פעולה כלשהי על מנת שלא יופיע במאגר השמות במשטרת הגבולות?

    • עיכוב יציאה
      שאול אמרני, עו"ד | 27/05/2010 22:39

      שלום; ככלל, צו עיכוב יציאה מהארץ פג תוך שנה (זולת מקרים מיוחדים של קטין או בענייני משפחה) או תוך המועד שקבע בית המשפט בצו (כאשר הצו ניתן לתקופה הקצרה משנה). אך אני מתקשה להבין מדוע אתה אינך פונה למשטרת הגבולות ומברר האם יש צו בתוקף. אם אין צו והמערכת פעלה כיאות - מה טוב. אם משהו השתבש והצו לא בוטל - זה הזמן לפעול לבטלו. למרות שככלל הצו אמור לפקוע מאליו בתום התקופה שהוקצבה לו.