ביטול תלונה

  • שאלה חשובה....
    שני | 19/05/2010 22:25

    אחי הסתבך באיומים כלפי בן אדם בטלפון... ונעצר ל17 יום ואז הקצינת מבחן רשמה לו תקציר חיובי ושחררו אותו למצער בית , השאלה שלי היא האם איפשר להימנע ממשפט , על ידי פגישה עם העורך דין או הקצינת מבחן והבן אדם שהוא איים עליו פגישת גישור האם זה יעזור או לא?

    • ביטול תלונה
      עו"ד איתמר סיון | 19/05/2010 23:12

      רשויות התביעה לוקחות בחשבון גם את הראיות האחרות, בנוסף על תלונת המתלונן (פלט שיחות, הקלטות, אנשים נוספים ששמעו את השיחה ועוד), וכן את העבר הפלילי של עובר העבירה לכאורה ונסיבות נוספות. בנסיבות מסוימות ייסגר התיק ויבוטל כתב האישום (אם היה כזה, ולא מדובר במקרה של מעצר ימים לאורך 17 יום).

    • ט.מ., תוכנית ק.ד.מ. ואי תביעה
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 20/05/2010 07:53

      אם אחיך צעיר וזו לו העבירה הראשונה, סביר להניח כי התיק לא יסגר על נקלה וביהמ"ש ידרש אליו וודאי כאשר "מעצר הימים" אף אם הינו בבית - אינו מבוטל. יחד עם זאת, מומלץ כי תתעניין ספציפית בהנחה שהמדובר באח צעיר, האם העניין מתאים למסלול גישור פלילי ("צדק מאחה") או למסלול ק.ד.מ. מסלולים אלו בבסיסם גורסים כי במידה והחשוד מודה ולוקח על עצמו את האחריות למעשיו, אזי ניתן לסיים העניין בהמלצת כל המעורבים המוסדיים (ביהמ"ש, משטרה, קצין מבחן) והקורבן בתיק ללא הרשעה (ט.מ. / נקרא בעבר א.ת. = אי תביעה). "בתמורה" לכך נבנית תוכנית מוסכמת על הצדדים, שבסיסה תרומה כזו או אחרת, לרוב לקהילה, עם פיצוי כזה או אחר לקורבן שנפגע. כדאי לבדוק האם אחיך עומד בקריטריונים לכך. בהצלחה !