חיפוש בלתי חוקי

  • חיפוש גופני ע"י שוטר
    איתי | 17/05/2010 19:00

    זה המקרה: הלכתי ברחוב בסביבות 22:00, חזרתי מהעבודה, כשאני מבחין לפתע בניידת שצופרת לי לעצור. אני עוצר ומתקרב לניידת, שם ממתין לי שוטר שלא מבזבז מילים, מיד רוצה לדעת אם יש עליי 'משהו'. אמרתי שאין, הוא שאל אם אני מעשן. עניתי שאיני מעשן. הוא ביקש לראות תעודה מזהה, הכניס אותה למחשב בניידת ושם גילה שאין לי עבר פלילי. הוא התעקש שוב אם אין עליי כלום וכמובן שעניתי שלא. הוא אומר לבחורה שלידו ברכב (מג"בניקית) לצאת מהרכב לצורך חיפוש וביקש ממני להוציא את כל מה שיש לי בכיסים. מהבחורה הוא ביקש להוציא הכל מהתיק שלי. הערתי לו על כך שלא חבש כובע כשיצא מהרכב והוא מאוד התעצבן ואמר שמי שהמציא את החוק הזה טיפש. ביקשתי ממנו שיציג מספר אישי או תעודת שוטר כלשהי שתיתן לי מושג על זהותו והוא סירב בתוקף והוסיף שהשם שכתוב על המדים שלו מספיק. לאחר שרוקנתי את כיסיי, הוא, ללא כל הקדמה או בקשה, הכניס ידיו לתוך הכיסים שלי וחיטט בהם בחוצפה. מדגיש, הוא לא ביקש את הסכמתי לכך. כל הסיפור הזה התרחש ברחוב בו עוברים עוד אנשים וכל חפציי האישיים מפוזרים על מכסה המנוע של הניידת. בסיום הבדיקה, לאחר שגילה שאני לחלוטין חף מפשע, אפילו לא הודה על שיתוף הפעולה ובוודאי שלא התנצל על החיפוש המשפיל לעיניי אנשים ברחוב, ופשוט שלח אותי לדרכי. כל העניין היה מאוד מביך ומעליב. ניגשתי לתחנת המשטרה בה השוטר הזה עובד בכוונה להתלונן על אותו עובד ציבור שסרח, שם נתקלתי בבחורה שלא נתנה לי את הזכות להגיש תלונה, בטענה שמלבד סירובו להציג תעודת שוטר הכל היה לפי הנוהל הסטנדרטי, גם כשביקשתי לברר אם היה אירוע באיזור עם חשוד זהה לדמותי שיכל להציב אותי כאדם עם פוטנציאל פלילי, היא לא בדקה וסירבה לעזור לי בכל צורה שהיא, בעודה מזלזלת בי ומשבחת את השוטר, חברה לתחנה. האם מותר לשוטר לבצע עליי חיפוש שכזה, בייחוד החיפוש הגופני, ללא בקשה מראש וללא כל הסבר או הצדקה, כמו למשל אירוע חריג שהתרחש באיזור עם אדם העונה לאותו תיאור כמוני? האם מותר לשוטרת בתחנה למנוע ממני להגיש תלונה על שוטר שפגע בכבודי על שום מה? תודה.

    • חיפוש בלתי חוקי
      עו"ד איתמר סיון | 17/05/2010 21:53

      כדי לערוך חיפוש, יש צורך להתרשם כי ישנו חשד סביר כי ביצעת עבירה או כי אתה עומד לעבור עבירה. על פניו לפי מה שסיפרת, לא הייתה כאן עילה לחיפוש. יש באפשרותך לפנות למחלקה לחקירות שוטרים ובמקביל ליחידה לתלונות הציבור. המלצתי היא כי תעשה זאת בהקדם. בהצלחה

      • תודה והיכן עושים זאת?
        איתי | 17/05/2010 23:32

        חיפשתי באינטרנט את האתר של מח"ש בו קיוויתי להגיש תלונה, אך מצאתי רק את מחלקת פניות הציבור. תוכל להפנות אותי למקום המתאים? תודה.

        • מח"ש
          עו"ד איתמר סיון | 19/05/2010 23:13

          התקשר 02-5412400 כדי לברר היכן להגיש תלונה.