קבלת דבר במרמה / בתחבולה

  • העתקה במבחנים - פלילי?
    ארז | 17/05/2010 17:55

    אני מעוניין לברר האם בהעתקה במבחן יש עבירה פלילית? והאם במתן עזרה בהעתקה במבחן ונתינת כלים כדי להקל על חייו של המעתיק(ע"י אדם פרטי/או אתר אינטרנט המספק חומר למבחנים במטרה שישתמשו בו בזמן המבחן) יש משום עבירה פלילית?תודה וים טוב

    • קבלת דבר במרמה / בתחבולה
      אדבוקטוס אנונימוס | 17/05/2010 18:07

      לפי החוק היבש העתקה במבחן עומדת בתנאי הסעיף של קבלת דבר (ציון במבחן / תואר / תעודה) במרמה או תחבולה (העתקה ו/או עזרה אחרת - סלולארית למשל). עם זאת ישנם שיקולים נוספים כגון נורמות חברתיות ואינטרס ציבורי שמעדיפים (ובצדק) את ההליך המשמעתי כנגד הסטודנט על פני ההליך הפלילי. גם לדעתי אין מקום לנקיטה בהליך פלילי במקרה של סטודנט שהעתיק במבחן.

      • אז...
        ארז | 17/05/2010 18:15

        אז אם אני מקים מעין גוף שבחלקו עוזר לנבחנים לקבל תשובות למבחנם בזמן אמת,זה חוקי?

        • תשובה
          אדבוקטוס אנונימוס | 17/05/2010 18:33

          תראה, אם תקים גוף שמטרתו הינה פעילות בלתי חוקית ובאופן שיטתי, באמצעותו, אתה תפר את החוק, צפוי ששיקולי הרשויות ישתנו והן עשויות לנקוט נגדך בהליכים פליליים... כמובן שדינך לא יהיה זהה לדין סטודנט בהעתקה חד פעמית... אין האמור לעיל מהווה תחליף לייעוץ משפטי.

          • הבהרה
            ארז | 17/05/2010 19:32

            כמו שציינתי,הגוף בחלקו יעשה את זה,כלומר הגוף ייתן שירות מסויים,שבשירות זה יוכלו להשתמש כדי לרמות במבחנים,אבל מטרת הגוף היא לא לעזור להעתיק במבחנים,ובנוסף אני אצהיר בתנאי השימוש של הגוף שאני לא אחראי על השימושים שהמשתמשים יעשו בגוף,האם עדיין תהיה בעיה?

    • העתקה במבחן
      עו"ד איתמר סיון | 17/05/2010 21:58

      על פניו, אם מדובר במוסד אקדמי - העתקה היא עבירה משמעתית ולא עבירה פלילית. באשר להעלאת חומר לאתר אינטרנט - איני רואה כאן עבירה. כל עוד לא ניתן להוכיח שזה נעשה אך ורק במטרה להקל על העתקה ו/או תוך מודעות לאפשרות הזו, אני סבור שאפילו אין בעשייה הזו עבירה משמעתית.

      • דוגמא
        ארז | 17/05/2010 22:10

        אני אתן דוגמא,נגיד אני מקים חברה עם מוקדני תמיכה,ומי שרוצה מתקשר אליהם עם שאלה,ואם הם ענו עליה הוא מחוייב בתשלום,אז בא משהו באמצע המבחן ומתקשר אלהם ומבקש תשובה והם עוזרים לו,הגוף שאני רוצה הוא משהו בסגנון הנ"ל רק שונה שמטרתו היא לא למבחנים אבל זה חלק מהשימוש שיעשה בגוף הזה

        • מי אמר שהמוקדן ידע מה מטרת השאלה?, שהמשטרה תוכיח  לת
          avic | 29/05/2010 13:28