סייג השכרות

  • האים אדם ששתה אלכוהול ( באישור רופא ) ופשע
    עינת | 04/05/2010 10:05

    שלום לעורכי הדין מנהלי הפורום . ברצוני לדעת , האים אדם ששתה אלכוהול ( באישור רופא בגלל רעד תורשתי בידיים ) וביצע בעקבות זאת פשיעה חמורה , חייב לעמוד לדין , לפי המשפט הפלילי ? בתודה , עינת . נ.ב. האישוא הרפואי לאלכוהול לא ניתן בכתב אלא בע''פ

    • סייג השכרות
      עו"ד איתמר סיון | 04/05/2010 12:22

      ישנו סעיף שכרות הפוטר מבצע עבירה פלילית מקום בו אחד משניים: אותו אדם השתכר ולא ידע מה הוא עושה כי השתכר בלא ידיעתו (כי שתה משקה שמבחינתו היה מים, אך הסתבר בדיעבד שזה אלכוהול לדוגמה), או שלא בשליטתו (היה קשור לכסא והכריחו אותו פיזית לשתות).