תשובה

  • שיהוי בהגשת עתירה לבג"ץ נגד החלטת פרקליטות לסגור ת
    אבי | 01/05/2010 23:39

    מחוסר ראיות. תוך כמה זמן צריכים להגיש את העתירה לבג"ץ- האם חודשיים זה זמן סביר? האם יש דוגמאות לעתירות כאלו ופסקי דין? האם יצא שבג"ץ הפך החלטה של פרקליטות מדינה לסגור תיק מחוסר ראיות? תודה מראש.

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 04/05/2010 00:06

      שלום; היו מקרים בהם בג"ץ הורה לפרקליטות לבחון שוב את החלטתה והיה מקרה בו הורה בג"ץ להגיש כתב אישום. יחד עם זאת, מקרה זה בטל באלף ולא רק בשישים.ולא הייתי ממליץ לבנות עליו משהו. לעניין השיהוי, לא מדובר במתמטיקה אלא בהליך שיפוטי בו בוחנים כל מקרה לגופו. לעיתים גם שלושה חודשים זה שיהוי סביר ולעיתים גם חודש זה יותר מדי. אם אין לך סיבה טובה להגיש בג"ץ, מוטב לא לעשות זאת. הסיכוי נמוך ביותר והסיכון הכלכלי גבוה מדי. מכל מקום, בהצלחה ...

    • עתירה לבג"צ
      עו"ד איתמר סיון | 04/05/2010 10:40

      חודשיים מתחילים להיות תקופה ארוכה, אך לא מחסום בלתי עביר. ישנם מקרים בעבר שבג"צ הפך החלטות של רשויות התביעה - הגם שהם מאוד נדירים, שכן עליך הנטל להוכיח לא רק שההחלטה הייתה לא נכונה, אלא שהיא בלתי סבירה באופן קיצוני.