אפשר. לא בהכרח נכון !

  • שימוע הקלטות בתהליך גישור
    דנה | 30/04/2010 11:32

    האם מותר להשמיע הקלטה ביני לבין הבן האדם השני במהלך תהליך הגישור בין הצדדים? כלומר: בתהליך הגישור יהיו 3 אנשים: אניבן אדם שהקלטתי אותו כאשר אני דיברתי איתועורך דין מגשר

    • אפשר. לא בהכרח נכון !
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 30/04/2010 13:48

      הליך גישור הוא הליך וולונטרי בין שני צדדים ניצים. ההליך הוא חסוי ואסור להביא את שנאמר בו ו/או את הצעות הצדדים בו להליך הוכחות בביהמ"ש. לא נהוג להשתמש בהליך גישור בראיות, אך ניתן להראותם וכיו"ב שכן אין איסור באשר לכך, אלא אם כן נקבעו כללים ספציפיים להליך בין הצדדים. במידה ותוצג הקלטה שאינה אסורה לאור חוק האזנות סתר, הרי שבמידה וההליך לא יבשיל לידי הסכמה והסכסוך יעבור לביהמ"ש, הרי שיש חשש שבמידה ותרצה להשתמש בהקלטה כראיה, הצד השני יתנגד בתואנה שהראיה הינה חלק מהליך הגישור. ככל שהראיה קרדינאלית להוכחת טיעונך ובהנחה שהינה ביסוד הליך הגישור, יש סיכוי שביהמ"ש לא יאפשר לך להציג הראיה. דא עקא, חוששני שעדיף לא להציגה בהליך גישור שמטרתו אינה הליך ראיות ומנגד להגיד בהליך רק את רוח הדברים ותוכנם מבלי לציין את היות הדבר ראיה בהקלטה ומבלי לציין את הצדדים לשיחה.

    • הליך גישור
      עו"ד איתמר סיון | 04/05/2010 10:33

      הליך גישור הנו נתיב המתאים לשני צדדים הרוצים להגיע להסכמה, ולא לעמת אחד את השני ולכן אני חושב שהשמעת הקלטה אינה מתאימה לאופי הגישור. מבחינה חוקית, אין בעיה עם השמעה של קלטת כזו.