שאלה בלתי מובנת לחלוטין

  • האם ניתן לסרב לפתיחת תיק פלילי ?
    טים | 29/04/2010 16:57

    היי רציתי לדעת האם על עבירה שרק פותחים עליה תיק פלילי בלבד ניתן לערער ולגשת לבית משפט ולצת נקי? האם עד למשפט המשטרה יכולה להשאיר תיק פלילי פתוח או לעשות משהוא עם העבריין? בתודה ,טים.

    • שאלה בלתי מובנת לחלוטין
      שאול אמרני, עו"ד | 03/05/2010 16:07

      שלום; מה זו עבירה שרק פותחים בגינה תיק פלילי בלבד? אם לא הוגש כתב אישום ויש משפט - אז על מה מערערים בדיוק? המשטרה יכולה להשאיר חקירה פתוחה לפרק זמן גם ארוך. בדרך כלל כאשר החקירה מסתיימת התיק או שנסגר על ידי המשטרה מאחת העילות הקבועות בחוק, או שהוא עובר לתביעה או לפרקליטות בהתאם לחומרת העבירה. המשטרה לא עושה כלום עם העבריין לאחר שלב החקירה. התביעות או הפרקליטות יכולות להגיש בקשה למעצר עד תום ההליכים או שחרור למעצר בית בתנאים מגבילים. מה גם שאדם אינו יכול להתנגד להגשת כתב אישום. לכל היותר הוא יכול להשתמש בסעיף 60א לחוק סדר הדין הפלילי ולנסות לשכנע את התביעה/פרקליטות לא להגיש כתב אישום. אך התנגדות להליך הגשת כתב אישום אינו קיים והוא גם לא הגיוני. שאז כל אחד יתנגד.

    • תיק פלילי
      עו"ד איתמר סיון | 04/05/2010 10:27

      המונח תיק פלילי מתייחס לחקירת משטרה או רשות חקירה אחרת שהפך לכתב אישום בבית משפט, ומשכך שאלתך לא מובנת.