עידוד שינוי עדות או הימנעות מעדות

  • נסיון להניע אדם מלהגיש תלונה
    דנה | 26/04/2010 14:56

    אני יודעת שאם בחור אנס בחורה ונודע לו כי ברצונה להגיש נגדו תלונה במשטרה . זאת עבירה נוספת מצידו לנסות להניעה מ להגיש תלונה במשטרה . אך האם העובדה שניסה להניע אותה מעידה על משהוא ? האם עצם העובדה שביקש מימנה שלא תתלונן מהווה ראיה בפני המשטרה ובית משפט שהוא אשם? והאם זה פחות חמור אם קרוב משפחה שלו ביקש מהבחורה שלא תגיש תלונה ? והאם עצם הבקשה מעידה על משהוא ?

    • עידוד שינוי עדות או הימנעות מעדות
      עו"ד איתמר סיון | 26/04/2010 16:17

      מעבר לעובדה שמדובר בעבירה פלילית, יהיה בכך כדי להשפיע על דעתו של השופט שישאל עצמו מדוע ניסה למנוע ממנה להגיש תלונה, אם אין דברים בגו.

      • שאלה נוספת
        דנה | 26/04/2010 19:07

        דבר נוסף , אמרו לי שאם מציעים לי כסף ואני שואלת ." אם אני אתלונן האם ההצעה תישאר "? והם משיבים שלא . אז זה גם נחשב לנסיון למנוע מלהתלונן . אך אם הם אומרים , שזה לא ישנה להם באם אני אתלונן כל עוד לא יעצרו אותו (כביכול הם רוצים לומר " אנחנו כ"כ בטוחים בחפותו שזה לא מעניין אותנו באם תתלונני וההצעה הכספית תישאר בתוקפה אך כל עוד לא יעצרו אותו ) . האם זה יכול להיחשב לנסיון עקיף למנוע מבעדי מלהתלונן?