ועוד שאלת המשך אחת

  • נשיאת חרב
    אני | 25/04/2010 15:18

    שלום, ידיד שלי, עולה חדש מאנגליה נמצא כאשר הוא נושא עימו חרב המשמש אותו לאומנות לחימה. הוא מיד אמר לשוטרים שהוא נושא את החרב לשימוש כשר זה בלבד. וכי ניתן לראות שהבהחרב מיועדת לשימוש זה שכן היא לא חדה. השוטרים החרימו את החרב ואמרו לו שהם יחזרו אליו ויודיעוהו מתי יחזירו לו את החרב. כעת, הידיד שלי חושש שיהיה לו רישום פילילי בגין זה. האם בוודאות יהיה לו רישום פלילי בגין זה? ואם כן איך בכ ל זאת ניתן להימנע מרישום פלילי?

    • ועוד שאלת המשך אחת
      אני | 25/04/2010 15:22

      האם זה שידידי הוא עולה חדש מאנגליה עשויה לשנות? או שמא אי ידיעת החוק אינה פוטרת בשום מצב?

      • החזקת סכין
        עו"ד איתמר סיון | 25/04/2010 22:04

        העבירה הרלבנטית במקרה זה היא החזקת סכין. אסור להחזיק סכין למטרה שאינה כשרה. דומה, שהמטרה כאן כשרה וניתן גם להוכיח כי היא כשרה.

        • סליחה, אך לא התייחסת לשאלתי
          אני | 26/04/2010 13:47

          ומה לגבי הרישום הפלילי??? תודה