צוואה, זיקת הנאה ועוד

  • התקנת מצלמה שמצלמת את הכניסה לבית
    צחי | 25/04/2010 12:12

    אחים שלי גרים סמוך אחד ליד השני, ובין הבתים שנו יש שטח מעבר שמשמש כמעבר לבני ממשפחה(לפי צוואתו של אבי), והוא מהווה כניסה יחידה לבית שלי, החצר הסמוכה לביתי שהיא חלק מהמעבר משמשת את ילדי המשפחה למשחקים ופנאי. אחד האחים בחר לשפץ את ביתו והחליט שהכניסה שלו תהיה בצד השני של ביתו, אבל הוא השכיר דירה לאישה+2 ואיפשר להם כניסה ומעבר בשטח המשפחתי(השטח הזה רשום על שמי בטאבו, אולם לפי הצוואה אין זכות לאף אחד לעשות בו שימוש חוץ ממעבר בני המשפחה). לפני מספר ימים אחי התקין מצלמה שמכוונת אל המעבר ובין השאר גם לכניסה של ביתי ולכניסה של בית אמי. השאלות: 1- האם המצלמה היא חוקית? 2-האם לאחי הזכות להעביר את זכותו במעבר לשוכרת? 3-האם יש לי את הזכות לתבוע שהשוכרת תחדל לעבור במעבר המשפחתי במיוחד שילדיה מצרפים אליהם ילדים זרים ומשחקים בשטח המדובר וגם מתחת לבית שלי ומפריעים לי ולילדי?

    • צוואה, זיקת הנאה ועוד
      עו"ד איתמר סיון | 25/04/2010 22:05

      לא ניתן לענות על השאלה מבלי לראות את הצוואה, ואת הרישום בטאבו. באשר לעניין התביעה, אין זה הפורום המתאים.