החזקת סכין

  • תיק פלילי לנער, בן 14
    אלמוני | 21/04/2010 16:33

    בתאריך ה10.4.10 יצאתי החוצה עם חברים והוצאתי מהמחסן בבית סכין יפני לשם חיתוך קרטון עבה לצורך עישון נרגילה עם חברים בפארק (ללא ידיעת ההורים), בסביבות השעה 22:30 הגיעו לפארק בו ישבתי עם חבריי מחלקת בילוש נוער (חשוב לציין שלא עשינו רעש, ולא הזקנו לאף אחד)  הם שאלו שאלות, מה אנחנו עושים, איפה אנחנו לומדים, בני כמה אנחנו, האם מישהו מאיתנו היה פעם במשטרה (התשובה היא לא), ובמהלך התשאול השוטרים ערכו חיפוש על הגוף שלי ושל כול חבריי וגם סרקו את אזור הישיבה שלנו, בחיפוש על הגוף שלנו לא נמצאו כלום.. ומיד עברו לחפש אחר דברים בסביבה, ונוכחו לראות תיק סגור, כאשר שאלו מה יש בתיק ענינו שבתיק יש כול מיני אביזרים לנרגילה, גרעינים ודברים אישיים שלנו. השוטרים ערכו בדיקה בתיק, והכול היה תקין פרט לסכין יפני שנמצא בתוך התיק (סגור, בעל להב קצר מאוד) הם מיד שאלו של מי הסכין ולאיזה צורך הוא נמצא בתיק אני("בעל הסכין") הסברתי לשוטרים והדגמתי להם מה עושים עם הקרטון שאותו חתכו בעזרת הסכין. השוטרים הורו לי לבוא איתם לתחנת המשטרה, כאשר שאלתי את השוטרים מה קרה ועל מה לוקחים אותי באמצע הלילה, הם אמרו במטרת חקירה ולבדוק שהכול תקין. לפני שנכנסתי לרכב ביקשתי להתקשר להורים וליידע אותם שלוקחים אותו לחקירה השוטר זעף וצעק עליי ואמר לי להכנס מהר לרכב ולנתק את הפלאפון משום שהוא "לא עובד אצלי". במהלך הנסיעה ערכו צמד השוטרים תשאול ביקשו לנתק את הפלאפון, שאלו שאלות אישיות כגון מה אתה לומד בבית הספר וכו' וברגע שהם נוכחו לדעת שאני ילד חיובי לא מסוכסך עם אף אחד ושאני תלמיד מצטיין בבית הספר אמרו: "אנחנו נבדוק מה נוכל לעשות בשבילך כדי שלא יפתחו לך תיק במשטרה" אני מיד שאלתי על מה תיק במשטרה (ומאוד נלחצתי) הסברתי להם שלא היה לי מטרה רעה וכו' והם אמרו שזה עבירה על חוק נשיאת פיגיון. כאשר הגענו למשטרה התחילו השוטרים לשאול שאלות כמו מה אתה לובש, מאיפה לקחת בדיוק את הסכין ועוד שאלות עומק כאלה... אחרי ששאלתי מתי ההורים שלי יוכלו לדעת מהעניין השוטר התקשר מהטלפון של המשרד והודיע לאמא שלי על מה שקרה ושאל אותה האם היא יכולה להגיע לתחנה והיא אמרה שלא. הוא אמר לי להגיד שהכול בסדר ואמרתי לה ואחר כך הוא ניתק. הוא תידרך אותי מה לעשות, והסביר לי מה לא עשיתי בסדר ואמר לי שתהיה לי "ועדת קצין" שבה יחליטו מה לעשות איתי. הוא אמר לי בדיוק ככה: "שמע אם אתה רוצה שהתיק הזה יסגר, אז אתה צריך להגיד שהוצאת את הסכין במטרה להגן על עצמך ובגלל שאתה לא מסוכסך עם אף אחד ובלי עבר במשטרה אז ישר יסגרו לך." אמרתי לו טוב יש לך יותר ניסיון ממני אני יעשה מה שתגיד.אמר שלא הולכים לפתוח לי תיק אלא רק לברר שהכול תקין וטוב... לאחר מכן נסענו לתחנת המשטרה הראשית (לא מחלקת נוער) ושם פגשנו את אבא שלי שבדיוק חזר מהעבודה הוא נכנס לרכב והשוטר דיבר איתו הראה לו מסמכים וכו' אחר כך לקחו ממני טביעות אצבעות, צילמו אותי ב2 זוויות, עשו הכול מהר אמרו לי לחתום על מסמכים ושחררו אותי מהתחנה (החזירו אותי ואת אבא שלי הביתה).עכשיו השוטר אמר לאבא שלי שהתיק יהיה סגור באחריותו ואמר לי לשמור על עצמי, ושכבר יתקשרו אליי ויודיעו לי מתי יש לי ועדת קצין. אני עדיין לחוץ ומרגיש שעשיתי טעות שאמרתי בחקירה שזה להגנה עצמית והקשבתי לו. אני מפחד על העתיד שלי ושאל שטות כזאת יהרס לי העתיד בצבא ובלימודים בעתיד.מה יכולות להיות ההשלכות? והאם הסיפור הזה הכול נשמע בו תקין? התיק יסגר לי? ומה המשקל של תיק סגור?

    • החזקת סכין
      עו"ד איתמר סיון | 21/04/2010 17:13

      מדובר בעבירה שאם תואשם בה, העונש המקסימלי הוא 5 שנות מאסר. הסכנה היא שאכן ייפתח לך תיק, ויוגש כתב אישום על החזקת סכין. טענה שסכין נישאת להגנה עצמית היא טענה שבתי משפט אינם מקבלים אותה. הייתי ממליץ לך לשכור שירותיו של עורך דין פלילי כדי שיפעל לסגור את התיק במהרה. באשר לתקינות העניין - היו צריכים להודיע להורים שלך בהקדם, וכן לא היה ראוי לחקור אותך בלילה (הגם שהתיקון האחרון בחוק הנוער טרם נכנס לתוקפו באותה עת).

      • תיקון 14 לחוק הנוער
        eli36so | 22/04/2010 22:26

        תיקון 14 לחוק הנוער נכנס לתוקף מתאריך 1/7/2009 . ישנם מספר שאלות שצריך לבדוק : 1. האם החקירה עברה את השעה 24:00 בלילה אחרת העדות לא קבילה אלא אם כן החקירה אושרה ע"יקצין נוער כאשר הקטין הוא מעל גיל 14. 2. האם יש לאותו קטין עבר קודם ט"מ או א"ת בעבירות שונות , אם זו עבירה ראשונה אותו קטין ישלח לקצינת מבחן ועם חוות דעת טובה יומלץ לגנוז את התיק לא ממהרים להגיש כתב אישום כנגד קטין לפני שראה קצינת מבחן. 3. יש להדגיש כי מדובר בעבירה מאוד חמורה ויש עניין ציבורי בעבירה זו של החזקת סכין אך כל מקרה לגופו ואני סבור שאם תגיע לקצינת מבחן מהר ככל הניתן ולא תעבור עבירות נוספות יהיה ניתן לגנוז את התיק לעניות דעתי אין צורך למהר להגיע לעו"ד וסתם לבזבז את הכסף במידה ויגישו כתב אישום אז תלך. מקווה שעזרתי ובהצלחה

        • המשך.........החזקת סכין
          eli36so | 22/04/2010 22:35

          החזקת סכין או אולר החזקת סכין או אולר מהווה עבירה על החוק מסוג "פשע", והעונש שנקבע בחוק הוא חמש שנות מאסר! כל מכשיר חד העלול לגרום לנזק גופני נחשב כ "סכין" לכל דבר. אם תיתפס כשאתה מחזיק בו, אתה עלול לעמוד לדין על עבירה זו (ראה חוק העונשין, התשל"ז-1977, סעיפים 186א,ב ו-ט). כמו כן, אם ביצעת עבירה אחרת (למשל, תקיפה), ונמצא עליך סכין או אולר, העונש שתקבל, אם תימצא אשם במשפט, יהיה חמור בהרבה, מאשר אילו לא היה ברשותך נשק כזה. מקווה שסייעתי, אם יש לך שאלה אני באי מייל