יסוד התקיפה

  • תקיפה מינית?
    יוסי קרל | 13/04/2010 15:09

    במקרה בו אדם נוגע לאדם אחר באיבר מינו והשני לא מראה סימני התנגדות ואף שמח מזה (מיד לאחר הנגיעה התחיל האדם שנגעו לו ושיתף פעולה ביחסי מין עם אותו אחד שנגע לו), האם מעשה זה נחשב לתקיפה / תקיפה מינית? יש לציין שלאחר המעשה נמשך הקשר בין שני האנשים שלעיל עוד תקופה ארוכה וקיימו השניים יחסי מין. האם יש שינוי במקרה שהדבר נעשה בכותלי מוסד חינוכי והנוגע כבר אינו קטין ומי שנגעו לו קטין? ובעצם, מה מגדיר תקיפה / תקיפה מינית? (כלומר, מה צריך לכלול מעשה ע"מ שנגדירו כתקיפה / תקיפה מינית?). האם האדם שנגעו לו באיבר המין יכול להתלונן במשטרה על הנוגע? תודה רבה!

    • יסוד התקיפה
      עו"ד איתמר סיון | 13/04/2010 15:24

      יסוד התקיפה מוגדר בסעיף 378 לחוק העונשין: "המכה אדם, נוגע בו, דוחפו או מפעיל על גופו כוח בדרך אחרת, במישרין או בעקיפין, בלא הסכמתו או בהסכמתו שהושגה בתרמית - הרי זו תקיפה; ולענין זה, הפעלת כוח - לרבות הפעלת חום, אור, חשמל, גאז, ריח או כל דבר או חומר אחר, אם הפעילו אותם במידה שיש בה כדי לגרום נזק או אי נוחות". כך כפי שתוכל לראות, כאשר ישנה הסכמה, אין תקיפה.

      • גם במקרה..
        יוסי קרל | 13/04/2010 19:00

        גם במקרה שהנידון הוא קטין? (כלומר, מי שנעשה עליו המעשה). תודה רבה!