חיסיון

  • חסיון
    יעקב | 10/04/2010 00:58

    אודה להסבר מהו הזכות לחסיון. האם כאשר אדם מדווח על מידע מסוים למשטרה ולא רוצה לחשוף עצמו,, זה נקרא חסיון. מתי ניתן לקבל חסיון באיזה תנאים, אשמח אם תפנו אותי לפסיקה רלוונטית,תודה

    • חיסיון
      עו"ד איתמר סיון | 10/04/2010 10:25

      סעיפים 44 ו-45 לפקודת הראיות מאפשרים לראש הממשלה, שר הבטחון או שר אחר לחסות מידע מסוים כדי להגן על הציבור או המדינה. בית משפט יחשוף את המידע, למרות שנחסה, אם מצא שהצורך לגלות לשם עשיית צדק עדיף מן העניין שלא לגלותה. אחד השיקולים החשובים הוא התשובה לשאלה - עד כמה קריטי המידע להגנתו של נאשם. כאשר אדם פונה למשטרה ומבקש שלא להיחשף - מדובר בשיקול דעתה של המשטרה אם לבקש חיסיון, ואם הוחלט לקבל את המידע הזה כמידע מודיעיני - מוגשת בקשה לשר לבטחון פנים אשר מחליט אם יש לחסות את המידע אם לאו.