השלכות התלונה

  • הגשת תלונה
    אנונימי | 03/04/2010 11:25

    שלום, הייתי בקשר אינטימי עם בחור מסוים, בשלב מסוים רציתי ל"העלות שלב" והוא נבהל, אני אציין שמדובר בקשר קצת מסובך, אנחנו עבדנו ביחד ישנו היבט של ניצול יחסי מרות בינינו. בכל מקרה, הבחור עו"ד, הלך והגיש נגדי תלונה במשטרה שאני מטרידה אותו. אני אציין שהוא גרם לפיטוריי מהעבודה בעקבות אותו קשר. בכל מקרה, עכשיו אני מפחדת על השפעת התלונה על העתיד שלי ועל הרצון שלי להיות עו"ד שאלה נוספת, האם זה אומר שאין לי "תעודת יושר" ואם בעתיד יבדקו עלי התלונה תהיה שם, תוך כמה זמן התלונה הזו תיעלם. אציין שלא קראו לי לחקירה, רק התקשרה אלי שוטרת וביקשה שלא אצור איתו קשר, אמרתי שאני לא בקשר איתו כבר המון זמן ומעולם לא הטרדתי אותו, אבל הלכתי לתחנה אחרת שייבדקו אם אני מופיעה במחשב והם אמרו שכן. עד מתי התלונה תופיע במחשב, תודה

    • השלכות התלונה
      עו"ד יאיר מושיוב | 04/04/2010 01:46

      מבלי להתייחס לסוגיית יחסי המין במקום העבודה וניצול מרות, אומר לך שברמה הבסיסית ביותר, תלונה במשטרה מופיעה כמיוחסת אליך (כרגע) רק בהקשר אליו. בנסיבות המקרה המתוארות, ולאור אי חקירתך במשטרה, אניח שעדיין לא מדובר אפילו במב"ד (="ממתין לבירור דינו", דהיינו תיק פתוח נגדך), ועל כן העניין גם לא יופיע ב"תעודת יושר" (שזה כינוי שגוי ל"רישום פלילי"), שכן ברישום הפלילי מצויינים רק מב"דים, תיקים שנסגרו והרשעות ולא כל תלונה נגד אדם, שנשארה בגדר תלונה בלבד מבלי שהפכה לתיק של ממש. אשר על כן, אם הנחתי נכונה, ואכן אין אפילו מב"ד נגדך, אין לך ממה לחשוש לעניין "תעודת היושר". למען הסר ספק, באפשרותך לפנות לדואר, לשלם 30 ש"ח עבור בולי אגרה, ואיתם ללכת לכל תחנת משטרה, לפנות למדור הרישום ושם להוציא תדפיס עדכני של הרישום הפלילי (="ר.פ"="תעודת יושר"). אם שם לא מופיע העניין תחת סיווג כלשהו, אזי אין לך מה לדאוג (לפחות בשלב זה), ועליך להמשיך בחייך כסדרם, עד להודעה חדשה, אם בכלל...

      • שאלה אחרונה
        אנונימי | 04/04/2010 10:01

        האם אתה חושב שאני כן צריכה ללכת למשטרה ולומר את דעתי ?