לשון הרע ו/או תביעת דיבה

  • משפט מזונות שיצא מכלל שליטה
    דן | 29/03/2010 06:34

    אם בדיון מזונות בבית משפט הצג השני חשף מידע רפואי פסיכולוגי מעברי,(שהשיג באופן לא חוקי) וטען כי אני מעורער נפשית למרות שאין הדבר נכון, טען כי איני יציב, חשף דברים מעברי רישומים פליליים מלפני שנים רבות שבכלל לא הגיעו לידי הרשעה(השיג באופן לא חוקי), חשף דברים אישיים לא הכי טובים מעברי וחשף אותם וטען כי הם רלוונטים גם היום, אלה דברים שכבר שנים מזמן לא רלוונטים ויצר אנטגוניזם נגדי, האם מדובר בתביעת דיבה ולשון הרע?

    • לשון הרע ו/או תביעת דיבה
      עו"ד יאיר מושיוב | 29/03/2010 09:15

      שניהם אינם בהכרח רלוונטיים לעניינך, משום שמנגד הוא יטען "אמת דיברתי", שהרי אין שקר בטענותיו, למעט הבכתך/השחרת פניך ברבים/ נסיון הטיית הכף לטובתו. יחד עם זאת, היות וזהו פורום פלילי, ייתכן ותיענה יותר לעומק בפורום דיני נזיקין. חג שמח

      • נקודת מבט נוספת
        שאול אמרני, עו"ד | 29/03/2010 09:47

        שוב, תוצאת דבריו של עו"ד מושיוב נכונה. ולא משום הטענה של "אמת דיברתי", שכן לא די בכך לצורך הגנה בתביעת לשון הרע. משום שיש צורך בנדבח נוסף של עניין לציבור, וספק אם תנאי זה מתקיים במקרה זה. אלא, שבמקרה קונקרטי זה של לשון הרע או ספק לשון הרע בהליך שיפוטי, ישנה הגנה מיוחדת בחוק לפיה דברים שנאמרים במסגרת הליך שיפוטי גם אם הם בגדר לשון הרע, הרי שהם מוגנים על מנת לאפשר לבעלי הדין לבטא עמדותיהם וטענותיהם בלא חשש ומורא. לאחרונה נקבע בעליון כי מדובר בהגנה כמעט מוחלטת זולת מקרים חריגים ביותר לפיו היה ברור כי תכלית האמירות הן לפגוע בצורה קשה בבעל הדין האחר. ולכן במקרה זה הדברים לא יחשבו כלשון הרע על פי החוק, לא משום שהם בבחינת אמת, שהרי לא די בכך, אלא שהדברים נאמרו במסגרת הליך שיפוטי והם מוגנים על פי דין. במקרה זה לא חל התנאי על נסיבות חריגות.