סגירת תיק

  • עזרה
    gali | 21/03/2010 09:25

    שלום הוגשה תלונה במשטרה על אלימות בזמן משחק כדורגל במגרש שכונתי המתלונן לא היה זקוק לשום טיפול רפואי ולאחר יום מהגשת התלונה המתלונן ביקש לבטל את התביעה כי קיבל התנצלות ורצה להשאיר הכל מאחור שהגיע לתחנת המשטרה נאמר לו שלא ניתן לבטל את התלונה אך ניתן להוסיף את הנאמר לתיק מדוע לא ניתן לבטל??? כמו כן נאמר כי כנראה יצטרך להעשות בירור בין השניים אף אחד מהצדדים כבר לא מעוניין בזה וכמובן שאינו מעוניינים בשום סוג של רישום פלילי עבור אף אחד מה ניתן לעשות ??? שני האנשים הלוו נמצאים במסגרות שרישום פלילי כלשהו עלול לגרום לפיטורם! תודה

    • סגירת תיק
      עו"ד יאיר מושיוב | 21/03/2010 09:57

      מרגע שתלונה מוגשת במשטרה, העניינים עוברים לידיה ושיקול הדעת מסור לה בכל הנוגע לאופן ההתמודדות עם התיק, ו/או אם בכלל להמשיך לחקור בו או לסגור אותו. תיקי אלימות הם בעייתיים ויתר, מאחר ופעמים רבות מבקש המתלונן "לבטל" את תלונתו, או לחזור בו, אך המציאות מראה שמניעי מתלונן "לבטל" את תלונתו אינם תמיד נובעים ממחילה, רחמים או חרטה כנים, אלא מלחץ/איומים מטעם החשוד/התוקף, אשר "משכנעו לחזור בו מדבריו במשטרה, אחרת הוא/קרוביו/רכושו ייפגעו. למשטרה אינטרס להרחיק מקרים כאלו ולהעביר את המסר, שע"י איומים והפחדות לא ניתן יהיה לבטל תיקים, אלא רק להוסיף את הצהרתו המתחרטת של המתלונן לתיק, כחלק מחומר חקירה נוסף. יחד עם זאת, ישנם לא מעט מקרים בהם ניתן לשכנע את המשטרה ו/או את התביעות לאחר מכן, כי החרטה כנה והפיוס בין הצדדים הוא אמיתי ורציני, ואז ייתכן ויתחשבו בכך ויסגרו את התיק, או שביהמ"ש יתחשב בכך לעניין העונש. מכל מקום, היות ונדרשת עבודת לא פשוטה של פניות, שכנועים ונסיונות להסביר או "להדעיך" את המדורה שהתפתחה בעניינכם, אמליץ לשניכם לפנות לעו"ד, ולו למען יברר את מצב התיקים, שאולי יצליח לעצור את ההתפתחות החקירתית/תביעתית עוד לפני הגשת כתב האישום. בהצלחה, עו"ד יאיר מושיוב

    • חזרה מתלונה
      עו"ד גיל משה | 21/03/2010 17:44

      גלי שלום. ככלל, מהרגע בו פנה אדם לתחנת המשטרה והגיש תלונה רשמית, הרי שההחלטה על ביטול התלונה איננה עוד בידיו ואין ביכולתו להחליט כי הוא חוזר בו ומבטל את התלונה. "סולחה" בין שני הצדדים יש בה לעיתים, כאשר מדובר בעבירה קלה, להביא לכך שהמשטרה תמליץ על סגירת התיק. בדרך כלל לבקשת מתלונן לחזור בו מתלונתו (בהנחה שהבקשה כנה ואינה ממקום של לחץ) ישנה משמעות בעמדת התביעה לעונש בשלב המשפט, הדברים האמורים מקבלים היום משמעות יתרה בשל חוק נפגעי עבירה אשר חוקק ומקנה למתלונן את הזכות להיות מעין צד להליך. משה גיל עו"ד