מיהו חולה נפש?

  • קביעת שפיות ואיבחון אישיות
    דג | 15/03/2010 14:50

    שאלתי נוגעת לגבי מי קביל בבית משפט לאיבחון שפיות . האם זה רק פסיכיאטר או גם פסיכולוג ? האם איבחון אישיות ע"י פסיכולוג קביל בבית משפט ? במקרה וידוע לתבייעה שהנאשם עבר מבחן של איבחון אישיות האם היא יכולה לדרוש את ממצאיו כי ייתכן שהמבחן יכול להראות על אישיות פסיכוטית וכ'ו

    • מיהו חולה נפש?
      עו"ד איתמר סיון | 15/03/2010 15:39

      חוק סדר הדין הפלילי מאפשר לבית משפט הדן בעניין פלילי להפסיק את ההליכים כנגד נאשם לגביו נקבע כי הוא חולה נפש. הקביעה המשפטית, להבדיל מקביעה רפואית, כי אדם חולה נפש מוסדרת בחוק טיפול בחולי נפש. סעיף 15 לאותו חוק מאפשר לבית המשפט לצוות על אשפוז במצב שהוזכר לעיל. וכעת לשאלתך - צו אשפוז לא יכול להינתן אלא לאחר שבית משפט קיבל חוות דעת פסיכיאטרית. בסעיף זה מוזכר הגורם הממשלתי הנקרא הפסיכיאטר המחוזי, אך ניתן להגיש גם חוות דעת מטעם הנאשם מכוח סעיפיפ 15(א) וכן 15(ב) לחוק זה. עדות פסיכולוג תוכל, במקרים מסוימים, להשפיע על העניין לציבור בניהול תיק ו/או על הלך הרוח של הנאשם בעת ביצוע העבירה או בשפה המשפטית - בהקשר הוכחת היסוד הנפשי.