תפקיד הערב

  • ערב לסירוגין
    ענת שאול | 15/03/2010 11:50

    אנו 3 ערבים על אחי שנמצא במעצר בית- ומורשה לעבוד במקום מוגדר מ-8 עד 16:00. שאלתי- במקרה שהוא לא חוזר מהעבודה ומפר את התנאים האם כל 3 הערבים צריכים לדווח מידית למשטרה או רק אחד מהם? האם אלו שלא מדווחים מאבדים את הערבות או שלא קשור? כתוב: בפיקוחם המלא לסירוגין של הערבים(ורשום שמות הערבים) האם כשמודעים על כך יש לקבל מסמך כלשהו- שישמש כהוכחה? תודה

    • תפקיד הערב
      עו"ד איתמר סיון | 15/03/2010 15:43

      הערב צריך להודיע למשטרה על כל הפרת תנאי עפ"י החלטת בית המשפט. אם הערב לא ידע על ההפרה, לא ניתן יהיה להעמידו לדין. עם זאת, אם שלושת הערבים לא ידעו על הפרה, יכול וניתן יהיה להעמידם לדין בגין סיוע להפרת הוראה חוקית