חוק האזנות סתר...

  • חדירה לתא קולי של טלפון נייד
    שירה | 13/03/2010 00:21

    שלום רב, האם האזנה לתא קולי של טלפון נייד, כאשר בעל הנייד לא שינה את סיסמתו וישנה גישה לכל אחד להכנס לתא קולי של כל הרשתות אם הבעלים לא משנה את הסיסמא, האם כניסה שכזו מהווה האזנת סתר? קראתי פסק דין של העליון בו נאמר כי רק אם ההאזנה היא און ליין זו האזנת סתר, תקשורת סלולרית קשורה לתקשורת בין מחשבים לכן קבעו בעליון כי זו לא האזנת סתר, מצד שני כתוב שם כי נדרש צוו חיפוש ולא צוו להאזנת סתר. האם זה אומר שזו עבירה פלילית בכל זאת? תודה מראש שירה

    • חוק האזנות סתר...
      עו"ד יאיר מושיוב | 14/03/2010 10:10

      פס"ד בדיר קבע, בין השאר, כי חדירה לא מורשית לתאים קוליים ו/או להאזנה לשיחות המוקלטות בתאים אלו, היא האזנת סתר. ומכאן, דרך אגב, ניתן להסיק כי גם קריאת דואר אלקטרוני לא מורשית ע"י אחרים, תיחשב להאזנת סתר אסורה. נסיון הצגתך את המצב כ"פריץ" לכל אדם בגלל קלות החדירה לשם, אינו תירוץ או מקור להקלה בחומרת העניין. זה בדיוק כמו שתגידי, להבדיל אלפי הבדלות, שאם בחורה שתתה הרבה אלכוהול והיא איננה חושבת באופן צלול, "לגיטימי" יהיה לנצל זאת ולקיים איתה יחסי מין. או במילים אחרות-נוחות גישה איננה פתח לחדירה אסורה!

      • מסכימה וממליצה לשנות סיסמאות  לת
        שירה | 14/03/2010 14:02