תשובות על משפט פלילי

  • שאלות על משפט פלילי
    אאא | 02/03/2010 11:46

    שלום, יש לי כמה שאלות . משפט פלילי זה אומר שהמדינה זאת שתובעת כן ? האם רק על ידי חקירה ניתן לעשות משפט פלילי אחרי שנה וחצי ? (ובלי שום מעצר וכל דבר כזה או אחר ? ) אם מבקשים הוכחות איזה הוכחות המדינה צריכה להביא ? (האם אישור מרופאים זה מספיק או צריכים להגיע לפרט מסויים ( האם הקלטות של קקלות שהמתלונן מאיים משפיע ?) האם אחרי האירוע היו עוד אירועים כמו שהבן של המתלונן מאיים (שמי שידבר מילה הוא יחסל עוד ועוד ועוד ויש הקלטה שהוא מרביץ האם זה משפיע על המשפט או שמעניין אותם רק על מה שהיה ולא מעניין אותם את כל השרשרת של סיכסוך השכנים הזה ?) והמתלונן רב עם עוד שכנים וכמובן הכל מוקלט (בסירטון ובמקלט) אשמח להבין לאיזה הוכחות המדינה צריכה להביא והאם המשפט מתייחס לכל האירועים ? בתודה אאאא

    • תשובות על משפט פלילי
      עו"ד יאיר מושיוב | 02/03/2010 23:43

      משפט פלילי אומר, לרוב, שהמדינה היא המאשימה. ("לרוב" משום שישנו גם הליך פלילי של קובלנה פלילית, ובו שני הצדדים הם "אזרחים" ולא מטעם המדינה) לא ממש ברורה שאלתך לעניין החקירה והשנה וחצי, אבל אם הבנתי, אז כן- ללא חקירה, לא יועבר התיק מהמשטרה לתביעות, ולא יוגש כתב אישום. לתביעות זכות להגיש את כתב האישום בתוך תקופת ההתיישנות מיום ביצוע העבירה (משתנה בין עבירות). אין חובה שיהיה מעצר על מנת להאשים בן אדם ולנהל נגדו משפט. "הוכחות" במשפט מתייחס לשלב הבאת העדים והצגת הראיות שיש לתביעה כנגד הנאשם, ולאחר מכן, הנאשם מציג את ראיותיו ועדיו שלו. אישור מרופא יכול להיות ראיה, אבל לא ברור משאלתך באיזה מקרה מדובר, במה הנאשם מואשם וכיו"ב. הקלטת הקללות- כלפי מי הן מופנות? האם יש בהם דברי איום? האם האיומים מכוונים כלפי עד/מתלונן או לאדם אשר אינו קשור לתיק? כעת מדובר על סכסוך אלים, כנראה, בין שכנים. מובן שאם הנאשם מוקלט או מצולם מאיים/מכה, תשמש ראיה זו כנגדו, ואף המשקל שיינתן לה יהיה גבוה (במידה והיא אמינה וברורה). ההוכחות אותן תביא המדינה יהיו, בין השאר, הודעות השכנים והמעורבים במשטרה, חקירת השכן הנאשם, ההקלטות והסרטון. המשפט מתייחס לאירוע/ים שמופיע/ים בכתב האישום ולהם בלבד.

      • תשובה
        אאא | 03/03/2010 07:29

        ההוחכות שיש למדינה זה העד שלהם שזה השכן שהוא בעצם התובעה (כאילו בגללו התחיל הסיפור) המשטרה הסתירה פרט חשוב אבל יש אותו ברשותי שאני פתחתי על השכן על זה תיק ראשון האם זה משפיע ? וישנן הקלטות שהשכן הזה הוא בעצם העד המתלונן מה שנקרא רב עם כל השכנים והבן שלו מאיים (כמה זמן אחרי האירוע מרים יד (מרביץ ) ראיה זאת יכולה להיות נגד עד זה מכיוון שהוא אדם אלים וגם משפחתו ? ובית המשפט מסתכל על דבר הזה כמובן שהקלטות אמיתיות אז בית המשפט צריך להתסכל על שרשרת האירועים שהעד המתונן בגללו יש את התביעה של המדינה הוא אדם שאוהב לשלוט על הבניין הכל מצולם הכמובן הוא והמשפחה שלו הבן שלו מאיים על שכנים אחרים ואחרי זה מרביץ לאחד הנאשמים !!! בית המשפט מסתכל על שרשרת זאת ומחשיב לזה התיחסות ומה גם באותו אירוע האדם שטוען שתקפו אותו (שזה לא נכון ) ( מאיים ומקלל וניתן לשמוע זאת כמובן ) סוף נושא העד של המדינה הוא אדם אלים ומאיים הוא ומשפחתו ויש הקלטות בית המשפט צריך להתכסל על כל זה ? (וגם באירוע הספציפי אדם זה איים וקילל בתודה

        • משפט פלילי
          עו"ד איתמר סיון | 03/03/2010 10:05

          המדינה מנהלת תיקים פליליים, ברוב המקרים. באשר להוכחות, הקלטות של העבירות הנטענות יכולות להיות ראייה טובה, אם עומדות בתנאי הקבילות. יש לבחון גם את טענות הצד השני העומדות בפני היחידה החוקרת, או יחידת התביעות או פרקליטות המחוז הרלבנטית. ניתן להגיש כתב אישום גם שנים לאחר העבירה - בכפוף לטענות התיישנות, וכן שיהוי במסגרת טענת הגנה מן הצדק

          • הקלטות
            אאא | 03/03/2010 14:55

            ישנן הקלטות שלא מתקשרות רק לאירוע הזה יש עוד הקלטות שקשורות לאירועים אחרים של אדם זה עם זה שהוא מאיים ורב אם שכנים אחרים או אם זה שהוא והבן שלו מאיים והבן שלו מרים יד האם מתיחסים לכל השרשרת הזאת (וגם על מה שהתביעה טוענת יש הקלטות כמובן על מנת (להוכיח שאדם זה מאיים ומקלל )