ילד אלים ומסוכן

  • ילד פושע מסכן את ילדי
    עמיקם | 01/03/2010 12:20

    מה עושים עם ילד בן 11 ממש עבריין - פושע מסוכן. הבן של השכן שלי ממש עבריין קטן הילד שלו מקלל ללא הפסקה ואף פעם אחת השליך אבן על הבת שלי שאף פצעה אותה (פציעה קלה ) אך עדיין הוא ממש סיכן את חייה והיא בפחדים ממנו - היא ממש מבקשת שאני אלווה אותה שהיא הולכת באזור הבית של השכן. כל השיחות עם השכן שלי לא עוזרים ולפעמים נראה שהוא מצדיק את הבן שלי, החוצפן לא מאמין לי שהבן שלו אלים ואומר שזה רק משחק ואני מגזים והבת שלי סתם ממציאה האם אני יכול להגיש תלונה נגד האבא על רשלנות פושעת ואי שמירה על ילדו- האם להורה יש אחריות פלילית על מעשי ילדו? ואם כן על מה? האם אני יכול להגיש נגד הילד תלונה במשטרה אפילו שהוא קטין? ומה משטרה כבר יכולה לעשות לו- כלא הוא הרי בטוח לא יקבל כלום, האם אפשר להעמיד אותו למשפט. אני אומר בגלוי שאם לא תיהיה לי בררה הילד הזה יטופל באמצעות ילדים אחרים - אני לא אפקיר את הילד שלי לילד כזה - כבר מספיק שומעים בחדשות על ילדים אלימים שאונסים גם וכו' אני כבר אבוד עצות - האבא של הילד הזה ממש דפוק ולא אתפלא אם גם לו יש עבר פלילי וכו' מה עלי לעשות- יש טעם לפנות למשטרה? אגב יש עוד אנשים בבנין שיש להם ילדים ופוחדים ממנו.

    • ילד אלים ומסוכן
      עו"ד יאיר מושיוב | 01/03/2010 13:52

      אמנם קטין מתחת לגיל 12 אינו בר-אישום, וחוק העונשין אינו חל עליו (אין לו אחריות פלילית), אך לא הייתי נמנע, ולו לשם הרתעה והבהרת מצב, מלקרוא למשטרה, להתלונן עליו כילד אלים, מבלי לציין את גילו. נוכחות משטרה, חקירתה אותו ואת הוריו, והזמן שיעבור עד שיבררו את גילו יוכלו לסייע לך ולבתך לישון טוב יותר. הוא אמנם לא יועמד עדיין לדין, אך לפי מה שאת מתארת, גם בגיל 12 הוא יתנהג כך, ולכן עדיף שפעולותיו יתועדו ויירשמו מוקדם ככל שניתן.

    • אחריות הורים להתנהגות ילדם
      עו"ד איתמר סיון | 01/03/2010 17:09

      אחריות פלילית ניתן לייחס החל מגיל 12, כך שכתב אישום והליכים פליליים נגד אותו ילד לא יהיו כאן - לפחות לא כעת. יכול והמשטרה תחקור את העניין, ואולי זה יהיה אמצעי שיעזור. אחריות פלילית של הורה על ילדו היא קונסטרוקציה רחוקה מן המציאות המשפטית דהיום. הייתי ממליץ להיזהר עם אמירות מסוג "הילד הזה יטופל באמצעות ילדים אחרים". אולי תביעה אזרחית מתאימה במקרה הזה, ובעניין הזה תוכלו לפנות לפורום נזיקין.