החזקת סם לשימוש עצמי והכשלת שוטר

  • אחזקת סם קל - סגרת תיק
    מאור | 01/03/2010 11:56

    שלום רב,השבוע השגתי חצי אצבע חשיש .. השתמשתי לג'וינט אחד וזהו, את מה שנשאר השארתי באוטו שלי. אחרי יומיים, תוך נסיעה קרוב לבית שוטר הורה לי לעצור לבדיקת רישיונות ככל הנראה, אני נלחצת וממש ונתתי קצת גז אחרי דקה בדיוק עצרתי מבלי שהתנהל מרדף אבל היה ברור שקצת ברחתי (כיוון שנלחצתי שימצאו את החשיש) השוטר עצר אותי ולקח אותי ישר לחקירה היה לי ברכב קוביה קטנה ממש קטנה של זה, 2 גרם בערך... הוא כתב לי בכתב הערובה שעברתי על:החזקת סם, והכשלת שוטר כמו כן, חשוב לציין שאין לי כל עבר פלילי ושום קשר למשטרה בכל 22 שנות חיי, בנוסף החוקר הבין שאני בן טובים וילד טוב (לומד באונברסיטה) וזה היה שטות של רגע, שזה מעשה ראשון שלי ואני מצטער על כך שלא עצרתי לשוטר והעצירה הייתה ממש לאחר דקה ולא התנהל מרדף וכו'. עכשיו איך אני יודע אם התיק נשאר פתוח או שסוגרים אותו ? ומה חומרת הדין על 2 הסעיפים הללו? יש לציין את העבר הפלילי הנקי שלי. ואם התיק נסגר, נשאר רישום פלילי? לדוגמא אם אני רוצה להוציא תעודת יושר, אני אוכל ? כלל לא זימנו אותי לחקירה או זומנתי למשפט האם מקום העבודה שלי יכול לגלות את זה? תודה - מאור לקריאה נוספת: בדיקת רישום פלילי >>

    • החזקת סם לשימוש עצמי והכשלת שוטר
      עו"ד איתמר סיון | 01/03/2010 12:14

      שלום רב, על כמות כזו של סם לרוב המשטרה סוגרת את תיק החקירה, ולא מגישה כתב אישום. עם זאת, בשל העובדה שלכאורה ישנה כאן עבירה פלילית נוספת לגביה מתייחסים בחומרה יתרה, יכול וכן תוזמן לחקירה ויוגש כתב אישום. באפשרותך לפעול לסגירת התיק. אם התיק נסגר במשטרה ללא כתב אישום, הרי שיהיה רישום משטרתי פנימי, להבדיל מרישום פלילי. במלים אחרות, לא יהיו לך הרשעות, ומבחינת רישום פלילי - לא יהיה לך רישום פלילי. למעסיק אסור לדרוש ממך לקבל רישום פלילי. למעשה, החל מחודש מרץ 2008 דרישה של רישום פלילי על ידי מעסיק מהווה עבירה פלילית! מקום העבודה לא יכול לגלות זאת מיוזמתו.

    • תשובה
      ארז אבוהב, עו"ד | 01/03/2010 12:19

      שלום מאור עליך לפנות לתחנת המשטרה בה נחקרת ולבקש לדעת את סטטוס התיק. ברוב המקרים החומר החשוד כסם עובר לקבלת חוו"ד מומחה ועל כן לדעתי טרם החליטו על גורל התיק. בהמשך לכך, באפשרותך לפנות בבקשה לסגירת תיק. בנסיבות מסויימות לא ישאר לך רישום פלילי (תלוי מאיזו עילה חליטו לסגור) וגם אם כן, גם בזה אפשר לטפל- הדבר תלוי במספר תנאים ומשתנה ממקרה למקרה. אמליץ לך להיוועץ בעו"ד פלילי.