יצא לא טוב

  • הטרדה באתר מסויים, במסרים
    עושה פאנלים | 25/02/2010 22:55

    אני שואל באופן תיאורתי לגמרי. אני יודע שבאופן כללי, הטרדה היא עבירה. בנוסף הטרדה ולשון לא ראויה, מהוה עבירה על כל תקנון של אתר.   אני שואל- האם המשפט הפלילי עוסק בכלל בהטרדות בין גולשים שמטרידים זה את זה, אך ורק באתר מסוים ( ולא מחוצה לו ), כאשר כל גולש מסתתר מאחורי אלמוניות הכינוי שלו. האם הטרדה היא עילה מספקת כדי לבקש צו לגילוי IP של טורדן וגם לקבל את הצו המבוקש ?   אם כן- מהי חומרת ההטרדה הנדרשת? תודה

    • יצא לא טוב
      עושה פאנלים | 25/02/2010 22:57

      אני שואל באופן תיאורתי לגמרי.אני יודע שבאופן כללי, הטרדה היא עבירה.בנוסף הטרדה ולשון לא ראויה, מהוה עבירה על כל תקנון של אתר.אני שואל- האם המשפט הפלילי עוסק בכלל בהטרדות בין גולשים שמטרידים זה את זה, אך ורק באתר מסוים ( ולא מחוצה לו ), כאשר כל גולש מסתתר מאחורי אלמוניות הכינוי שלו.האם הטרדה היא עילה מספקת כדי לבקש צו לגילוי IP של טורדן וגם לקבל את הצו המבוקש ?אם כן- מהי חומרת ההטרדה הנדרשת?תודה

    • יצא לא טוב
      עושה פאנלים | 25/02/2010 22:57

      אני שואל באופן תיאורתי לגמרי.אני יודע שבאופן כללי, הטרדה היא עבירה.בנוסף הטרדה ולשון לא ראויה, מהוה עבירה על כל תקנון של אתר.אני שואל- האם המשפט הפלילי עוסק בכלל בהטרדות בין גולשים שמטרידים זה את זה, אך ורק באתר מסוים ( ולא מחוצה לו ), כאשר כל גולש מסתתר מאחורי אלמוניות הכינוי שלו.האם הטרדה היא עילה מספקת כדי לבקש צו לגילוי IP של טורדן וגם לקבל את הצו המבוקש ?אם כן- מהי חומרת ההטרדה הנדרשת?תודה

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 26/02/2010 02:14

      שלום; קשה לי להשיב באופן נחרץ. יש פסיקות שונות בבתי משפט שונים כאשר כל אחד מבטא עמדה אחרת. לשון הרע והטרדה ברשת אסורה, כפי שהיא אסורה באמצעי תקשורת אחרים ובאמצעים אחרים. לא זו השאלה. השאלה היא האם בית המשפט יורה על חשיפת פרטי הזיהוי של הגולש האנונימי. התשובה היא שזה תלוי בקשת של נסיבות. יש צורך בנסיבות חמורות במיוחד על מנת לקבל צו לחשיפת פרטי הגולש. משום שלאחרונה פסק בית המשפט המחוזי בנצרת שהזכות לאנונימיות ברשת גוברת אף על שמו הטוב של אדם. זולת מקרים חריגים במיוחד. ומכאן שהתשובה לשאלתך אינה יכולה להינתן על בסיס תיאורטי אלא על בסיס קונקרטי בלבד, כאשר ניתן לנתח את ההטרדה ואת הלשון הרע ובעיקר את הנסיבות. כאשר מדובר בהטרדה הדדית קשה לשער שבית המשפט יחשוף את פרטי הגולש ויעדיף את האנונימיות שלו.

      • תודה  לת
        עושה פאנלים | 27/02/2010 17:49