תשובה

  • תיק מב"ד פתוח
    אהוד | 20/02/2010 15:52

    המעסיק שלי לשעבר הגיש נגדי תלונה במשטרה באשמת גניבה בידי עובד ע"פ ללא שום ראיות, מדובר בתלונת שווא ומעשה נקם בעקבות התפטרות שלי מהארגון (היה לי תפקיד אסטרטגי שרק אני ידעתי למלא אותו) הבעיה שהתלונה הוגשה בדצמבר 2008 ומאז ועד היום המשטרה לא סגרה אותו והכל תלוי ועומד. האם יש טווח זמן שבו התיק אמור להיסגר מעצמו? האם ניתן לפעול כדי לזרז את הדברים? זה מפריע לי עקב עינוי דין שנגרם לי מדי יום ביומו הידיעה שאני חף מפשע ועדיין יש נגדי תיק ממתין לבירור. תודה על העזרה.

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 20/02/2010 18:23

      שלום; לא, אין זמן שלאחריו התיק נסגר מעצמו. שום תיק חקירה לא נסגר מעצמו, אלא בהחלטה של גורם ממונה בעל סמכות. כן ניתן לזרז החלטה באמצעות פניה אל הגורם האחראי, תוך מתן נימוקים וטעמים לחשיבות ההחלטה, בין אם סגירה ובין אם החלטה אחרת. ולו מהטעם שהדבר פוגע באפשרויות התעסוקה שלך כמו גם גורם לך עינוי דין בפן האישי נוכח המתח הרב בו אתה נמצא. אל תהסס לשוב ולטעון את הרקע להגשת התלונה גם אם, וכפי שאני משער, כבר טענת זאת בחקירה. אם פניה אחת לא תעזור, תשוב ותפנה לגורם יותר בכיר במערכת המשטרתית. במידה ויש כוונה לסגור את התיק אך היא ממתינה לשעת כושר, בשל אילוצי עבודה ותיקי חקירה חשובים יותר, הרי שיש סיכוי שהפניות תעזורנה לסגור אותו.

      • ראשית אני מודה לך מאוד,
        אהוד | 20/02/2010 18:42

        האם תוכל לכוון אותי להיכן אני יכול לשלוח בקשה כזאת, האם יש גוף/גורם במשטרה שאחראי על פניות הציבור בנושאים כאלה? או שמה אני צריך לפנות לתחנה ששם הוגשה התלונה (במקרה שלי זה תחנת בת ים). תודה רבה.

        • פנייה בבקשה לסגירת תיק
          ארז אבוהב, עו"ד | 20/02/2010 19:09

          שלום, עליך לפנות בבקשה לסגירת תיק למחלקת החקירות בתחנה שבה נחקרת אמליץ לך להיוועץ בעו"ד בטרם תפנה למשטרה וזאת לצורך מניעת נזק עתידי בתיק וכן על מנת להגדיל את הסיכויים בסגירת התיק. שבוע טוב.