תשובה

  • פרסום פסק דין וגזר דין
    צביה | 18/02/2010 09:42

    אתמול ניתן פסק דין וגזר דין בעניין בעלת כלב שתקף אותי( היא קיבלה מאסר על תנאי) : 1 .האם אני רשאית לקבל עותק מגזר הדין (אני מעונינת להגיש נגדה תביעת פיצויים אזרחית) 2 .האם יש דרך להשיג גזר דין באינטרנט? 3 .האם מותר לי לפרסם בפורומים שונים את גזר הדין עם שמה?האם מותר לי למסור את גזר הדין בעיתון המקומי עם שמה?

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 18/02/2010 10:30

      שלום; 1. את זכאית לקבל העתק מפסק הדין. 2. את רשאית לפנות לאותו שופט שהרשיע אותה על מנת שידון גם בתביעה האזרחית. 3. לדעתי לא תמצאי את פסק הדין באינטרנט. שכן לצורך זה את צריכה להיכנס להליך עצמו באמצעות ת.ז. ומס' הליך והיות ומדובר בהליך פלילי בו לא היית חלק (לא תביעה ולא הגנה) הרי שאין לך גישה. 4. תוכלי לקבל העתק במזכירות בית המשפט בו התנהל המשפט או בפניה לתביעה. אך לכך ישנן הגבלות מסוימות אם כי היתרון גדול מאוד, משום שאין צורך להוכיח את התביעה שכן זו הוכרעה במסגרת ההליך הפלילי ואפילו ברמת הוכחה גבוהה מזו הנדרשת בהליך אזרחי. 5. אין מניעה לפרסם את פסק הדין כל עוד השופט לא מנע זאת מפורשות. 6. במידה ואת שוקלת תביעה אזרחית נגררת לפלילים הייתי ממליץ להמתין עם הפרסום עד למתן פסק דין בהליך האזרחי ואז לפרסם זאת ביחד. 7. אני אישית הייתי מסתפק בהרשעה ובזכיה בתביעה אזרחית. הפרסום עצמו של פסק הדין לא משרת אותך. אם כי ניתן לומר שיש בו פן ציבורי באמצעות חשיפת הפרשה למען יזהרו אחרים מהתנהגות דומה.

      • בהמשך לתשובתך
        צביה | 18/02/2010 15:17

        תודה לך עו"ד אמרני על תשובתך המהירה והמפורטת.שאלה נוספת בעקבות דבריך: האם אני חייבת לפנות בתביעת פיצויים דווקא אל אותו שופט שנתן את פסק הדין או שאני יכולה לפנות אל כל בית משפט שלו הסמכות המקומית והענינית, אני שוקלת לתבוע גם את המועצה המקומית היות ויש בידי מסמכים שהתלוננתי על הכלב הזה עשרות פעמים(על 11 פעמים יש לי אישורבכתב מהמועצה)ויש בידי הוכחות חדמשמעיות שהכלב שוטט ברחוב רוב שעות היום.במשך שנים. אני טוענת שהמועצה היתה חייבת לטפל במפגע(הכלב).האם אצטרך להגיש נגד המועצה ונגד בעלת הכלב תביעה משותפת???. תודה צביה

        • תשובה
          שאול אמרני, עו"ד | 18/02/2010 16:02

          שלום; ממש לא. אינך חייבת לפעול במסגרת זו של תביעה נגררת לפלילים. בסך הכל המחוקק ביקש להקל על מי שעניינו הוכרע בהליך פלילי ומאפשר לו להסתמך על הכרעת הדין לצורך הוכחת תביעתו האזרחית. יחד עם זאת - הליך של תביעה אזרחית נגררת לפלילים מתאפשר רק נגד מי שהורשע בהליך הפלילי. במקרה שלך - בעלת הכלב שתקף. אם את מצרפת לתביעה גורם נוסף, כל שהוא, שלא היה חלק מההליך הפלילי וגם אם היה הוא לא הורשע, הרי שלא ניתן לצרף אותו להליך אזרחי הנגרר לפלילים. במצב זה לא נותר אלא לתבוע את שניהם בהליך נפרד, ככל שאת מבקשת לתבוע אותם במשותף. בכל מקרה צרפי לתביעה את הכרעת הדין המרשיעה.

          • שאלת הבהרה
            צביה | 19/02/2010 09:44

            תודה על תשובתך!! אני מתכונת לתבוע גם את בעלת הכלב וגם את המועצה בבית משפט לתביעות קטנות. אני אצרף את הכרעת הדין וגם את גזר הדין. שאלתי האם פסק הדין שבו היא הורשעה והוטל עליה גם מאסר על תנאי וגם התחייבות על 7000 ש"ח להמנע מאותה עבירה בעתיד האםזאת ראיה סופית או היא תוכל להתכחש לעובדות שנקבעו בפסק בדין?? תודה צביה

            • קשה לי לשער שהכחשה כזו תועיל
              שאול אמרני, עו"ד | 19/02/2010 09:59

              לאחר שאשמתה/אחריותה הוכחה בהליך פלילי הדורש רף הוכחה גבוה במיוחד, העולה בהרבה על הרף הנדרש בהליך אזרחי.