חסרים נתונים

  • לבטל הרשעה פלילית במידה ועברה תקופת ההתיישנות
    anona | 17/02/2010 22:37

    שלום;כמה זמן לוקח תעליך לבטל הרשעה פלילית במידה ועברה תקופת ההתיישנות(7שנים).ומה הפרוצידודה ולמי לפנות.אני צריכה דחוף.תודה מראש

    • חסרים נתונים
      שאול אמרני, עו"ד | 17/02/2010 23:44

      שלום; לא ניתן לבטל הרשעה. היא קיימת לתמיד, זולת אם מקבלים חנינה מנשיא המדינה. המונח הנכון הוא מחיקת הרישום של ההרשעה מהמרשם הפלילי. אומנם תקופת ההתיישנות ההתיישנות היא בת 7 שנים, אך זו ברירת המחדל ואף היא נספרת החל מתום ריצוי העונש. כלומר תקופת ריצוי העונש אינה נמנת במסגרת תקופת ההתיישנות. ולכן על מנת להשיב לשאלה דרושים מספר נתונים חשובים: האחד הוא מה העונש שנגזר בעקבות ההרשעה ומה היה גילו של הנאשם בעת ביצוע העבירה. בתום תקופת ההתיישנות מתחילה תקופת מחיקה שלרוב היא בת 10 שנים זולת במקרים מסוימים שהיא קצרה יותר, כגון לגבי קטינים.

      • השלמת תשובה
        שאול אמרני, עו"ד | 17/02/2010 23:56

        גם אדם שהורשע יכול לבקש למחוק את הרישום הפלילי על ידי בקשת חנינה מהנשיא. אפשר לבקש לבטל או לקצר את תקופת ההתיישנות הקבועים בחוק. הבקשה לחנינה נעשית על ידי מכתב המפרט את נסיבות המקרה שהביאו להרשעה ובעקבותיה לרישום הפלילי, את הסיבות בעטיין מבקשים למחוק אותו, יחד עם טענות משפטיות ועובדתיות שיש בהן להביא לביטול הרישום או לקיצור תקופת ההתיישנות. כמו כן, ניתן לציין במכתב את חלוף הזמן מעת הרישום הפלילי, את מצבו המשפחתי של המבקש, נסיבות אישיות, כלכליות ובריאותיות, את דרכו החדשה והנורמטיבית של האדם תוך נימוק מפורט מדוע מבקש האדם שהורשע למחוק את הרישום הפלילי. סיבות כגון פגיעה במעמדו כיום, רצונו בתפקידים הנמנעים ממנו כיום וכדומה. בקשות החנינה למחיקת רישום פלילי עוברות לנשיא לאחר בחינת התיק במחלקת החנינות שבמשרד המשפטים, ומועברות לנשיא לאחר המלצה של שר המשפטים. לשכת הנשיא שוקלת שיקולים שונים מאלה שמנחים את בתי המשפט. השיקולים רחבים יותר ושונים משיקולי הפרקליטות ומתחשבים בנסיבות המציאות החדשה של המבקש. חשוב כי בקשת מחיקת רישום פלילי תעשה בצורה מקצועית, על מנת להביא למחיקת הרישום ולא ליצור מצב של בקשות נשנות והליכים ארוכים ומייגעים. על כן, לפני תחילת התהליך למחיקת רישום כדאי להתייעץ עם עורך דין פלילי שיסייע לכם וילווה אתכם בכל צעד.

    • ביטול הרשעה
      עו"ד יאיר מושיוב | 18/02/2010 00:23

      א. על איזו עבירה מדובר? 7 שנים זה לא המספר היחיד להתיישנות. ב. זה לא אוטומטי. בין התיישנות למחיקה יש הבדל ואין כל חובה למחוק. ג. אין זמן קבוע ומוגדר, כי הדבר תלוי במספר פרמטרים. אוכל לומר לך שזה לא פחות מחודשיים. בכל אופן, תוכלי לפנות אליי או לכל עו"ד פלילי המתעסק בתחום ומתמחה במחיקת רישום פלילי. לקריאה נוספת: בקשה למחיקת רישום פלילי >>

    • עוד שאלת הבהרה בנושא
      ירוחמי | 24/02/2010 23:02

      לפני כ30 שנה, הורשעתי על עבירה של תקיפה[חמורה משו].ולפני כ17 שנה, פניתי בזמנו לנשיא ויצמן לקבל חנינה,והוא לא קיבל את החנינה.האם אני יכול היום לבקש זאת שוב?