תשובה

  • ועדת שחרור
    מירב | 17/02/2010 21:08

    שאלתי אותך בעבר על וועדת שיחרור וציינת בפניי שאין צורך בליווי עורך- דין,שאלתי היא האם אפשר לדרוש ,שהעורך דין(מהסנגוריה הציבורית) שמלווה את בן זוגי יהיה נוכח בוועדה? האם בהיותו בבית הכלא עורך הדין רשאי להגיע עליו ולשוחח איתו? או ,שזה משול לכוסות רוח למת ביכולת לשנות את פני הדברים? והדבר בעצם תלוי בתוכנית הטיפולית.

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 17/02/2010 21:38

      שלום; זכותו של אדם לייצוג, בין אם באמצעות סנגור פרטי או סנגור ציבורי. אינני סבור שבעלך יכול לדרוש יצוג מהסנגוריה הציבורית, אבל הוא יוכל לבקש במידה והוא זכאי לייצוג. כל סנגור המייצג נאשם או אסיר זכאי ורשאי לבקרו בהתאם ועל פי נוהלי השב"ס שמסדירים זאת. ועדת שחרורים פועלת במסגרת חוק ובמסגרת הנחיות ברורות. השיקולים שלה הם מקצועיים. ברור ששיקול מהותי בהחלטה שלה האם לשחרר אסיר טרם זמנו, הוא זה הקשור לתוכנית השיקום שלו. אסיר בלי תוכנית שיקום או הסדר אחר, לא ישוחרר בסבירות גבוהה. ומשום כך דווקא יצוג מקצועי על ידי עורך דין חשוב מאוד. שכן גם אם יש למועמד לשחרור מוקדם תוכנית טיפולית והוא יתקשה להציג אותה בפני חברי הועדה שבראשה עומד שופט מחוזי, הרי שסיכויו יחלשו. לעומת זאת, גם כאשר התוכנית הטיפולית בעייתית או חלשה, עורך דין מנוסה יכול למצוא דרך כיצד להתמודד עם המצב. כגון בדחיית מועד הדיון על מנת לאפשר זמן לצורך גיבוש תוכנית או לשפר את התוכנית הקיימת על מנת לשוות לה סיכוי טוב יותר או משופר לשחרור מוקדם. לסיכום - כמו בכל תחום אחר גם בסוגיות משפטיות הסתייעות בייעוץ מקצועי יכול לעזור גם במקום בו לכאורה המצב אבוד.

      • המשך
        מירב | 18/02/2010 14:21

        שלום רב! בן זוגי מיוצג כרגע ע"י הסנגוריה הציבורית השאלה היא האם עורך הדין שלו בכלל יטרח להגיע לבקר אותו? כאשר הוא נמצא רחוק בבאר שבע, ועל אחת כמה וכמה להופיע בפני הוועדה..בגלל, שהדברים מתנהלים ע"י הסנגוריה הציבורית ישנה אזלת יד אילו היה לנו אמצעים הינו יכולים להעזר בעורך דין פרטי ופני הדברים היו נראים אחרת.

        • תשובה
          שאול אמרני, עו"ד | 18/02/2010 16:13

          שלום; צר לי לומר אך כיוון החשיבה שלך אינו מקובל עלי. עורך דין מחויב ללקוח, בין אם הוא שירותיו נשכרו במסגרת פרטית או במסגרת הסנגוריה הציבורית. המרחק בין משכנו של עורך הדין לבין מקום שהותו של הלקוח (במקרה זה אסיר), אינו רלוונטי כלל וכלל. לעורך הדין יש שתי אפשרויות ועליו לבחור באחת מהן: או שהוא מגיע ללקוח כאשר יש צורך ובמסגרת אילוצי זמן ועומס עבודה, או שהוא פורש מהתיק או מהלקוח ומעביר את הטיפול בלקוח לעורך דין אחר. אין ספק שדיון המתקיים בפני ועדת שחרורים היא מהותית וקריטית לאסיר ועורך הדין חייב להגיע לדיון בפני הועדה, אם הדבר אושר לו על ידי הסנגוריה הציבורית בשמה ומטעמה הוא עובד ומשתכר. לכן, יש לבדוק איתו את הנושא כולל ביקור האסיר במתקן הכליאה. במידה וישנן בעיות יש לשקול לפנות לסנגוריה הציבורית ולנסות למצוא פתרון. מה שכן צריך לקחת בחשבון שלא כל התנהגות של עורך דין, שאינה נראית ללקוח, הינה נגזרת של זלזול או חוסר התחשבות. זה פשוט לא נכון. לעיתים עורך הדין רואה דברים אחרת שהרי הוא האיש המקצועי שחושב מהראש ולא מהבטן (בשונה מהלקוח) ולעיתים מוטלות עליו מגבלות אחרות, בעיקר אם מדובר בסנגור ציבורי שמקבל הוראות ושכר מגורם אחר שאינו הלקוח. ומכאן שעליך לברר את הסוגיה במובנה הרחב עם עורך הדין ובמידה והדבר אינו מסתדר לבדוק היכן ומה מקור הבעיה ואז לפנות לסנגוריה הציבורית על מנת להסדיר את הבעיה או למצוא סנגור אחר.