איומים

  • איומים בפגיעה במסגרת העבודה
    אלידור | 15/02/2010 19:28

    שלום רב חברתי קיבלה פעמיים איומים מצד אחד המנהלים הבחירים בבית מלון רויאל ביץ ישרוטל באילת על שיפגע בא בכל מקום שתיהיה ושידאג לעשות לה רע . אני לא יודע מה משתמע מזה , אני לא יודע איך להתייחס לזה חברתי מפוחדת ,מתוסכלת ומפחדת להגיע לעבודה . מה ניתן לעשות על מנת להביא צדק לעיניין זה

    • איומים
      שאול אמרני, עו"ד | 15/02/2010 20:28

      שלום; מדובר באיומים מצד עובד בכיר נגד עובדת. בפן הפלילי של הסוגיה, ניתן להגיש תלונה במשטרת אילת. על מנת להביא תלונה זו לכלל הבשלה שיהיה בה להוביל לכתב אישום, צריך ראיות, כגון: הקלטה. בפן האחר - כדאי לבדוק מה מקור איומים אלה ומה תכליתם. אני משער שגם אם מדובר בעובד בכיר ככל שיהיה, יש מעליו דרג מנהל או אחראי שניתן וצריך לפנות אליו. כמובן שניתן לברר את הנושא ישירות עם אותו בכיר מאיים במידה והנסיבות מאפשרות בירור עימו. יתכן ובירור זה יביא לסיום הפרשה וגם אם לא, עדיין קיימת האופציה להגיש תלונה במשטרה בשל האיומים. אינני רוצה לרפות את ידיה של חברתך, אך עליך לקחת בחשבון את ההשלכות של תלונה כזו למשטרה. יתכן ויהיה עליה לעזוב את מקום העבודה, אך כאמור שיקול זה לא משמעותי כרגע משום שעל פי דבריך היא ממילא חוששת ללכת לעבודה. בדבר אחד אין ולא יכול להיות ספק, אסור לאפשר למצב זה להמשך משום שהדינמיקה שלו רק תחריף את הבעיה. היות ואתם מכירים טוב ממני את הנסיבות האפשריות ואת האנשים המעורבים באירוע, אני מניח שתוכלו לבחור באחת האפשרויות שהצעתי. אם על פי דעתכם יש מצב לבירור עם האיש עצמו או בתוך המערכת עצמה, כדאי לבחור בחלופה זו כראשונה ורק אם תכשל, לפנות למשטרה. מה שחשוב הוא לעגן את האיומים בהקלטות. אם לדעתכם אין כל אפשרות לבירור אמיתי וצודק של הביעה ולדעתכם סביר להניח שההנהלה תגבה את הבכיר, אזי כדאי ללכת כבר ועכשיו להגיש תלונה למשטרה. אישית אני סבור שעליה להגיע לעבודה למרות הפחד והחשש, על מנת להקליט אותו מאיים, זולת אם יש לכם כבר ראיות או עדים שיסכימו לאשר את הטענות שלכם.

      • איומים בעבודה
        אלידור | 16/02/2010 21:42

        שלום תודה לך על התשובה המהירה והמפורטת . כרגע אנו מבררים את הפרשה מול כח אדם ולאחר מכן אנחנו בכל זאת נגיש תלונה במשטרה . אינני מתכוון להרפות מנושא זה מכיוון שזאת לא הפעם הראשונה שעובד מתלונן על מנהל זה (גם על הטרדה מינית) . מלונות ומלונות ישרוטל בפרט נוטים להגן על המערכת בצורה לא חוקית והוגנת תוך כדי שימוש בלחץ פסיכולוגי וכוחניות . יש לציין כי מדובר בחיילים משחוררים בלי ניסיון תעסוקתי ולכן המערכת מנצלת זאת למטרותייה הנני בן אדם רודף צדק שנתקל פעמים רבות ביחס זה מצד המלונות ומעוניין לתקן דבר זה במידה ואפשר . אנחנו גם מתכוונים לתבוע את הרשת זאת ואת המנהל הבכיר . ברצוני לדעת אם תוכל לעזור לנו לאחר הגשת התלונה במשטרה , על מנת להביא צדק ולמנוע התייחסות מנצלת ופוגעת מצד מערכת זאת לחיילים משחוררים בתחילת דרכם .

        • המשך תשובה
          שאול אמרני, עו"ד | 17/02/2010 14:27

          שלום; כפי שתוכל להבין, אין זה תפקידי ואף לא התכוונתי לכך, לומר לך מה לעשות. כל אשר התבקשתי לעשות הוא לסייע לך בהבנת המצב המשפטי אליו נקלעת. כלומר - אני מציג בפניך את האפשרויות ואתה כאדם חופשי לעצמו, בוחר את זו הטובה ביותר או את האפשרית ביותר. במידה ואכן ישנה מגמה שלא לדבר על מדיניות לפיה הרשת מגנה באופן שיטתי ועיקבי על בכיריה, הרי שיתכן ולא נותר אלא להגיש תלונה במשטרה. יחד עם זאת וכפי שאמרתי קודם, עליכם לגבות תלונה כזו בראיות חותכות. ככל שמדובר בהטרדות מיניות במסגרת מקום עבודה, על המנהל שדבר החשדות הגיעו לידיעתו להגיש תלונה רשמית במשטרה ואם לא כן הרי שהוא בעצמו עובר עבירה. מהרגע שתוגש תלונה למשטרה הרי שהיא תחליט כיצד להתמודד איתה. ככל שהתלונה המוגשת למשטרה מבוססת, הרי שהמשטרה תפעל בנחישות. אינני יודע לאיזה סיוע אתה מצפה ממני. מכל מקום פורום זה פתוח לכל פונה כאשר עורכי הדין יסייעו לכם כמיטב יכולתם.